Irak, Türkiye’den özür bekliyor

Irak, Türkiye’den özür bekliyor
Irak hükümeti Türkiye'ye, Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye havalimanındaki saldırı ile ilgili özür dileme çağrısında bulunurken, "Ankara'nın Irak topraklarında düşmanca eylemleri durdurması gerektiğini" söyledi.Reuters'ın...

Irak hükümeti Türkiye'ye, Irak'ın kuzeyinde bulunan Süleymaniye havalimanındaki saldırı ile ilgili özür dileme çağrısında bulunurken, "Ankara'nın Irak topraklarında düşmanca eylemleri durdurması gerektiğini" söyledi.

Reuters'ın aktardığına göre Irak cumhurbaşkanlığı tarafından cumartesi günü yapılan açıklamada "Türkiye'nin, kendisine düşman güçlerin Irak topraklarında bulunduğu bahanesi ile sivilleri korkutmaya" devam etmesi için hiçbir yasal gerekçesi olmadığı ifade edilerek, "Türk hükümetine sorumluluk alması ve resmi bir özür dilemesi çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Kürt Bölgesel Yönetimi'nin yabancı basından sorumlu yetkilisi Lawk Ghafuri, cuma günü Süleymaniye havalimanı yakınlarında bir insansız hava aracı (İHA) saldırısı gerçekleştirildiğini ancak bunun herhangi bir zarara ve uçuşların gecikmesi ya da iptal edilmesine yol açmadığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Reuters'a konuşan bir yetkili ise Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Cuma günü bahsi geçen bölgede hiçbir operasyon düzenlenmediğini söyledi.