İsrail’den uçuşlar yeniden başlayacak

İsrail’den uçuşlar yeniden başlayacak
Türkiye ile İsrail arasında, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandı.İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında, İsrail...

Türkiye ile İsrail arasında, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, iki ülke arasında, İsrail hava yollarının Türkiye’ye uçuşlarını yeniden başlatmasını sağlayacak ön anlaşma imzalandığı belirtildi.

“İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde önemli bir dönüm noktası olduğuna” işaret edilen anlaşmanın, son haftalardaki “açık ve yapıcı müzakerelerin” ardından İsrail ve Türkiye’nin sivil havacılık otoritelerinin yöneticileri tarafından imzalandığı belirtildi.

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, söz konusu adımı “tarihi bir anlaşma” olarak nitelendirdi. Michaeli, anlaşmanın imzalanmasından önce Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
“Türk şirketlerinin İsrail’e uçuşlarına ek olarak İsrail uçuşlarının Türkiye’deki çeşitli destinasyonlara dönüşünü sağlayacak altyapıyı üretmesi beklenen tarihi bir havacılık anlaşmasına imza atacağız.”

Michaeli, bu anlaşmanın, “İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki ekonomik ve stratejik bağları güçlendirme yolunda önemli bir adım” olduğunu vurguladı.