İtalya arabuluculuğa soyundu

İtalya arabuluculuğa soyundu
Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyeliği talebine Türkiye’den gelen itirazın diyalog ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi yoluyla açılabileceğini söyledi. İtalya basınına göre Roma yönetimi, Türkiye’yi...

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyeliği talebine Türkiye’den gelen itirazın diyalog ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi yoluyla açılabileceğini söyledi. İtalya basınına göre Roma yönetimi, Türkiye’yi bu konuda ikna etmek için arabuluculuk yapmaya çalışıyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre önceki gün İtalya’yı ziyaret ederek Başbakan Mario Draghi ile görüşen Sanna Marin, İtalyan basınına konuştu. Corriere della Sera ve La Stampa gazetelerinde dün yayımlanan haberlerde Marin’in Türkiye’nin itirazlarıyla ilgili olarak sözlediği, “Her sorun, tartışma ve iyi niyetle çözülür” ifadeleri yer aldı.

DRAGHİ TEMMUZDA TÜRKİYE’YE GELECEK
İtalya basınında, Roma yönetiminin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda Türkiye’yi ikna edebilmek için arabuluculuk yapma niyetinden de söz edildi. İtalya Başbakan Mario Draghi de dün parlamentoya Ukrayna’daki gelişmeler konusunda bilgi verirken temmuzda Türkiye’yi ziyaret edeceğini açıkladı.