Kralın oğlu 10 sıra geride oturacak

Kralın oğlu 10 sıra geride oturacak
İngiltere Kralı Charles'ın mayıs ayında düzenlenecek olan taç giyme törenine, kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen oğlu Prens Harry’nin yalnız katılacağı, eşi Meghan Markle’ın katılmayacağı kesinleşti. Buna...

İngiltere Kralı Charles'ın mayıs ayında düzenlenecek olan taç giyme törenine, kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen oğlu Prens Harry’nin yalnız katılacağı, eşi Meghan Markle’ın katılmayacağı kesinleşti. Buna ek olarak, Harry’nin törende ailesinden epey uzakta oturacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz eylül ayında İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta çıkan Kral III. Charles’ın taç giyme töreni 6 Mayıs Cumartesi günü Westminster Abbey’de düzenlenecek.

Kraliyet ailesinin üst düzey üyeliğinden çekilen Prens Harry ve Meghan Markle çiftinin Kral Charles’ın mayısta düzenlenecek olan taç törenine katılıp katılmayacağı ise uzun süre merak konusu olmuştu.

The Sun gazetesi ise, Prens Harry’nin taç giyme töreninde nasıl konumlanacağı üzerine çarpıcı bir iddia ortaya attı. NTV’de yer alan habere göre, kraliyet ailesinin eski çalışanı Paul Burrell, gazeteye Prens Harry’nin törende ailesinden uzakta oturacağını söyledi.

İddialara göre kraliyet ailesinden resmen ayrılan Prens, ailesinden 10 sıra arkada oturacak. Taç giyme töreni sona erdikten sonra ise Prens›in hızla törenden ayrılacağı belirtildi.

BENİM KRALIM DEĞİL

Taç giyme töreni etkinliklerini protesto etmeyi planlayan “Republic” adlı grubun lideri, töreni kendi kampanyaları için fırsata çevireceklerini açıkladı. Bu kapsamda binlerce kişi ‘Benim Kralım Değil’ sloganını barındıran pankartları geçit töreni rotasında ve Trafalgar Meydanı’nda taşımaya davet edildi.