Kremlin: Türkiye, Azov liderlerini Ukrayna'ya teslim ederek anlaşmaları ihlal etti

Kremlin: Türkiye, Azov liderlerini Ukrayna'ya teslim ederek anlaşmaları ihlal etti
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukraynalı aşırı milliyetçi oluşum Azov Taburu elebaşlarının Türkiye'den Ukrayna'ya dönüşünün daha önce varılan anlaşmaların ihlali olduğunu belirtti.Kremlin Sözcüsü Peskov, Sputnik’e...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukraynalı aşırı milliyetçi oluşum Azov Taburu elebaşlarının Türkiye'den Ukrayna'ya dönüşünün daha önce varılan anlaşmaların ihlali olduğunu belirtti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Sputnik’e demecinde Azov Taburu liderlerinin Türkiye’den Ukrayna’ya dönüş koşullarının hem Türkiye hem de Ukrayna tarafından ihlal edildiğini ifade etti.

Anlaşmanın şartlarına göre Azov Taburu liderlerinin ihtilaf sonlanıncaya kadar Türkiye’de kalmaları gerektiğine dikkat çeken Peskov, hiç kimsenin bu kişilerin Türkiye’den Ukrayna’ya teslim edildiğine dair Rusya’yı bilgilendirmediğini vurguladı.

Kırım asıllı gazeteci Gulsum Khalilova da Zelenski ve Azov liderlerinin fotoğraflarını paylaşarak "Zelensky Azov komutanları ile beraber Türkiye'den Ukrayna'ya dönüyor" notunu düştü.