Macron: Masada Türkleri ve Çinlileri istemiyorum

Macron: Masada Türkleri ve Çinlileri istemiyorum
Rusya ile barış müzakerelerine hazır olunması ve “Rusya’ya güvenlik garantileri” verilmesi sözleriyle Ukrayna başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin tepkisini çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu ifadelerine gerekçe...

Rusya ile barış müzakerelerine hazır olunması ve “Rusya’ya güvenlik garantileri” verilmesi sözleriyle Ukrayna başta olmak üzere Avrupa ülkelerinin tepkisini çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu ifadelerine gerekçe olarak Türkiye’yi ve Çin’i gösterdi.

VOA Türkçe’den Arzu Çakır’ın haberine göre, Ürdün›de Kral Abdullah ile ortak düzenlediği «Irak’ın İstikrara Kavuşturulması» konulu konferansın ardından, ülkeye dönüşte uçakta Le Monde, Wall Street Journal ve Lübnan’da yayınlanan An-Nahar gazetelerinin temsilcilerine konuştu.

Le Monde’un haberine göre, diplomasi saatinin henüz gelmediğini belirten Macron, “Ruslar’ın ateşkese ve barışa hazır olduğunu düşünenler gördüler ki, başından beri Rusya’nın istediği barış değil teslimiyet. Eninde sonunda herkesin bir masa etrafına toplanması gerekecek. Ve bana ahlak dersi veren tüm Avrupalılar ve Batılılar bana kiminle masaya oturacaklarını açıklamalı. Ben, ertesi gün müzakere edenlerin yalnız Çinliler ve Türkler olmasını istemiyorum” dedi.