Marsilya’da bina çöktü

Marsilya’da bina çöktü
Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde patlama meydana gelen bir bina çöktü. İçişleri Bakanlığı enkaz altında hâlâ 4 ila 12 kişinin olduğunu ve 5 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.Euronews’in haberine...

Fransa’nın güneyindeki Marsilya kentinde patlama meydana gelen bir bina çöktü. İçişleri Bakanlığı enkaz altında hâlâ 4 ila 12 kişinin olduğunu ve 5 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Euronews’in haberine göre, Fransa’nın en kalabalık ikinci kentinde pazar gecesi meydana gelen “çok büyük patlama” sonrası çöken binada çıkan şiddetli yangının arama kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Binada bulunanların kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Aldığımız bilgilere göre, gecenin o saatinde bu binada oturan 12 kişi olabilir. Enkaz altında 4 kişinin varlığı kesinleşmiş durumda. Ancak hayatta olup olmadıklarını bilmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Marsilye Belediye Başkan Yardımcısı Yannick Ohanessian ise gaz kokusu aldığını söylemek için gelen çok sayıda kişi olduğunu belirtti.

Marsilya Savcısı Dominique Laurens “kasıtsız yaralama” suçundan soruşturma açıldığını ve gün sonunda mahkemede bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.