New York Belediye Başkanı hakkında açılan soruşturmada yeni detay: Cep telefonundan ‘Türkevi mesajlaşmaları’ çıktı

New York Belediye Başkanı hakkında açılan soruşturmada yeni detay: Cep telefonundan ‘Türkevi mesajlaşmaları’ çıktı
ABD'de FBI'ın, Türkiye yurttaşlarından usulsüz bağış topladığı iddiasıyla elektronik cihazlarına el koyduğu New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.New York Post'ta yer alan...

ABD'de FBI'ın, Türkiye yurttaşlarından usulsüz bağış topladığı iddiasıyla elektronik cihazlarına el koyduğu New York Belediye Başkanı Eric Adams'la ilgili soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.

New York Post'ta yer alan habere göre, federal yetkililer Adams'ın Türkiye tarafından Manhattan'da inşa ettirilen Türkevi'nin işlemlerini hızlandırmaya çalıştığını tespit etti.

Independent Türkçe'nin haberine göre el konulan cihazlarda bulunan mesajlaşmalar arasında, o dönem Brooklyn ilçe başkanı ve Demokratların belediye başkan adayı olan Adams'ın Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve o dönem New York İtfaiyesi'nin başında bulunan Daniel Nigro'yla Eylül 2021'de yaptığı görüşmelerin de yer aldığı belirtildi.

FBI, Eric Adams'a ait üç cep telefonu ve iki tablet bilgisayara el koymuştu.

Dosyayla ilgili bilgi sahibi kaynaklar NY Post'a, mesajlarda herhangi bir suç unsuru olmadığını aktardı.

İddiaya göre, Başkonsolos Reyhan Özgür 5 Eylül 2021'de Adams'a mesaj atarak, Türkevi'nin inşaatının tamamlandığını ancak açılışın yapılabilmesi için itfaiyeden kullanım ruhsatı alınması gerektiğini söyledi ve Nigro'yu tanıyıp tanımadığını sordu.

Adams'ın bu mesaj üzerine Nigro'ya ulaştığı ve konuyla ilgilenmesini talep ettiği öne sürüldü.

New York İtfaiyesi'nin başındaki Nigro'nun 10 Eylül'de Adams'a geri dönüş yaparak, ruhsat onayının 13 Eylül'de hazır olacağını söylediği iddia edildi.

New York'taki yeni Türkevi binası törenle 2021'de açılmıştı. BM'nin tam karşısında yer alan, birçok özelliği ile dünyaya mesajlar veren 171 metre yüksekliğindeki bina, Downtown Manhattan, East River ve Long Island City'den görülebiliyor.