Paris’te scooter oylaması

Paris’te scooter oylaması
Paris’te yapılacak yerel referandumla scooter kiralama hizmetinin kaldırılıp kaldırılmayacağı belirlenecek.Dünyada hızla yayılan elektrikli scooter kiralama hizmeti ile kent merkezleri bu araçlarla doldu. Türkiye’de de mevzuatı...

Paris’te yapılacak yerel referandumla scooter kiralama hizmetinin kaldırılıp kaldırılmayacağı belirlenecek.

Dünyada hızla yayılan elektrikli scooter kiralama hizmeti ile kent merkezleri bu araçlarla doldu. Türkiye’de de mevzuatı oluşturulmaya çalışılan ve yerel yönetimlerin çözüm geliştirmeye çalıştığı scooterlar için Fransa’nın başkenti Paris’te oylama yapılıyor.

Paris Belediyesi, kentte kurduğu 200 noktada ‘scooter referandumu’ gerçekleştiriyor. Sabah 09.00’da başlayan oylama 19.00’a kadar sürecek. Gün sonunda Paris sokaklarında scooter kiralama hizmetinin akıbeti belli olacak.

KADIKÖY VE ATAŞEHİR'DE KALDIRILDI

Türkiye’de de özellikle nüfusun yoğun olduğu şehirlerde sayısı her gün artan elektrikli araçlar tartışmaya neden oluyor. Gerek park sorunu gerekse de trafikte kullanım şekli ile kimilerine göre hızlı ve çevreci kimilerine göre ise görsel kirlilik ve tehlikeli bulunan araçların kullanımına dair geçen yıl 26 Ekim’de Bakanlar Kurulu tarafından Motorlu Araçlar ve Yol Trafik Tüzüğü’nde düzenleme getirildi. 18 yaş altı sınırı, birden fazla kişinin binmemesi ve kaldırımlarda sürülmemesi gibi birçok düzenleme getirilse de yönetmeliğin tersi kullanımlar devam ediyor.

Kiralama hizmeti veren şirketlerin araçlarının park edilmesi ise kentlerde ayrı bir görüntü oluşturuyor. Aydınlatma ve yön direkleri ve pencere demirleri gibi birçok yere park edilen scooterlara ilişkin yerel yönetimler de çözüm bulmaya çalışıyor. CHP’li Ataşehir ve Kadıköy Belediyeleri park yeri gösterdikleri ve sayılarının azaltılmasını istedikleri şirketlerden olumlu dönüş alamayınca scooterları Ocak ayında kaldırma kararı aldı.