Rusya: Küba'ya yönelik ABD ambargosunu kınıyoruz

Rusya: Küba'ya yönelik ABD ambargosunu kınıyoruz
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Küba’ya yönelik yasadışı ve meşru olmayan olarak nitelediği ambargoyu kınadıklarını söyledi.Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında Brezilya,...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Küba’ya yönelik yasadışı ve meşru olmayan olarak nitelediği ambargoyu kınadıklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında Brezilya, Venezuela ve Nikaragua'nın ardından son resmi ziyaretini Küba'ya gerçekleştirdi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ve eski Devlet Başkanı Raul Castro ile Havana’da biraraya gelen Lavrov, ABD’nin Küba’ya yönelik ambargosunu kınadıklarını söyledi.

Küba ile ticaret, yatırım ve işbirliği konularını konuştuklarını ifade eden Lavrov, Ukrayna ile yaşanan savaş ile igili, "Kübalı dostlarımızın başından bu yana tutumlarını açıkça ifade etmelerini takdirle karşılıyoruz" dedi.

ABD'nin Küba'ya yönelik "yasadışı ve meşru olmayan" ambargosunu kınadıklarını belirten Lavrov, ABD hükümetinin uluslararası sisteme kendi oyun kurallarını empoze etmeye çalıştığını kaydetti.

Lavrov, çok kutuplu bir dünya düzeninin oluşması için birlik içerisinde çalışacaklarını vurgulayarak, Washington'un 60 yılı aşkındır Küba'ya uyguladığı ekonomik, ticari ve siyasi ablukayı reddettiklerini bildirdi.

Küba Dışişleri Bakanı Rodriguez de Rusya'ya yönelik "tek taraflı yaptırımları ve tecrit politikasını" kabul etmediklerini vurgulayarak, yapıcı ve gerçekçi bir çözümden yana olduklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Rodriguez, Rusya ile sürmekte olan projeleri ele aldıklarını dile getirerek, "Rusya'nın 2030'a kadar Küba'nın Ekonomik-Sosyal Kalkınma Planı'na katılımına ilişkin beklentileri değerlendirdik" ifadesini kullandı.

Öte yandan Lavrov'un Küba'ya ziyareti esnasında Havana'daki ABD Büyükelçiliği binası Ukrayna bayrağının sarı ve mavi renkleriyle aydınlatıldı.