Rusya pasifik filosunda savaş hazırlığı

Rusya pasifik filosunda savaş hazırlığı
Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, denetim kapsamında Pasifik Filosu’nun savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildiğini bildirdi.Şoygu, başkent Moskova’da askeri yetkilerle yaptığı toplantıda, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in...

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, denetim kapsamında Pasifik Filosu’nun savaşa yüksek hazırlık durumuna geçirildiğini bildirdi.

Şoygu, başkent Moskova’da askeri yetkilerle yaptığı toplantıda, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in talimatıyla orduda denetimlerin yapıldığını söyledi. Bunun askeri güçlerin hazırlık durumunu tespit etme ve iyileştirme amacıyla yapıldığını belirten Şoygu, “Pasifik Filosu devreye geçirildi ve savaşa yüksek hazırlık durumuna geçmeye başladı” dedi.

Denetim kapsamında Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri, askeri birlikler ile destek birliklerinin de devre sokulduğunu kaydeden Şoygu, “Filonun, Genelkurmay Başkanlığının emirlerine uygun şekilde eğitim planı geliştirerek kısa sürede savaş operasyonları için hazırlığını yapması, yakın ve uzak deniz bölgelerinde bazı savaş eğitimi yapması gerekecek” ifadesini kullandı.

Bu bağlamda Ohotsk Denizi’nin güney kısmı, Kuzey Pasifik Okyanusu’ndaki Sahalin Adası ve Kuril Adaları’na olası düşmanın konuşlanmasının engellenmesi gerektiğini vurgulayan Şoygu, denetimin Rusya Deniz Kuvvetleri Başkanı Amiral Nikolay Evmenov’un yönetiminde gerçekleşeceği bilgisini paylaştı.