Scholz ve Macron uzlaşamıyor

Scholz ve Macron uzlaşamıyor
Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte büyüyen enerji krizi, Avrupa’nın öncü ülkeleri Fransa ile Almanya’nın arasını açtı. Önceki gün Paris’te bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf...

Rusya ve Ukrayna savaşıyla birlikte büyüyen enerji krizi, Avrupa’nın öncü ülkeleri Fransa ile Almanya’nın arasını açtı. Önceki gün Paris’te bir araya gelen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, üç saat süren görüşme sonunda ortak açıklama yapmadı. İki ülke arasında ağırlıklı olarak enerji ve savunma politikasında ciddi sorunlar var.

Avrupa Birliği’nin (AB) iki önemli ülkesi Almanya ile Fransa arasında enerji krizi sebebiyle başlayan gerginlikte ufukta bir yumuşama görünmüyor. Scholz, görüşme sonrasında Twitter hesabı üzerinden, “Avrupa’nın enerji tedariği, yükselen enerji fiyatları ve ortak savunma politikaları hakkında konuştuk” açıklaması yaptı. Fransa ve Almanya hükümet çevreleri de ‘yoğun ve önemli görüşme’ gibi genel açıklamayla yetindi.

Önceki gün iki ülkenin her yıl yapılan ortak bakanlar kurulu toplantısı düzenlenecekti ancak iki ülke arasında gerginlik yüzünden iptal edilmişti.