Sudan’da yabancılar tahliye ediliyor

Sudan’da yabancılar tahliye ediliyor
Sudan ordusu yabancıların ülkeden tahliyesine başlandığını açıkladı.Yaklaşık iki haftadır başkent Hartum’daki çatışmalar nedeniyle dünyanın dikkatini çeken Sudan’da bazı yabancı uyruklular tahliye ediliyor.Ordudan...

Sudan ordusu yabancıların ülkeden tahliyesine başlandığını açıkladı.

Yaklaşık iki haftadır başkent Hartum’daki çatışmalar nedeniyle dünyanın dikkatini çeken Sudan’da bazı yabancı uyruklular tahliye ediliyor.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan misyonundan diplomatlar önce karayoluyla Port Sudan şehrine gitti, ardından uçakla ülkelerine döndü. Sudan ordusu, Ürdün'ün de benzer bir yöntem izleyeceğini açıkladı.

ABD, Fransa, İngiltere ve Çin'in önümüzdeki saatlerde diplomatlarını tahliye etmek için askeri nakliye uçaklarını kullanmalarının beklendiği belirtildi.

Açıklamaya göre ülkelerin talepleri üzerine, ordu komutanı General Abdulfettah el-Burhan, "önümüzdeki saatlerde" yabancıların tahliyelerini kolaylaştırmayı ve güvence altına almayı kabul etti.

Hartum'un uluslararası havaalanı, ordu ile rakip paramiliter güçler arasındaki mücadelenin odak noktası oldu ve çatışmalar nedeniyle uçuşlara kapatılmıştı.

Yabancı uyrukluları tahliye etmeye yönelik önceki planlar, güvenlik endişeleri nedeniyle rafa kaldırılmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan Salı günü yapılan açıklamada, “Uygun güvenlik ve lojistik koşullar oluştuğu takdirde, arzu eden vatandaşlarımızın Sudan’dan ayrılmalarını teminen, gerekli yönlendirme yapılacaktır” denilmişti.