Sudan'daki şiddet olaylarında AB Büyükelçisi saldırıya uğradı

Sudan'daki şiddet olaylarında AB Büyükelçisi saldırıya uğradı
Üst düzey AB diplomatı Josep Borrell, AB'nin Sudan Büyükelçisi'nin Hartum'daki evinde saldırıya uğradığını açıkladı.BBC'de yer alan habere göre, Borrell saldırıya ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi, ancak bir AB sözcüsü...

Üst düzey AB diplomatı Josep Borrell, AB'nin Sudan Büyükelçisi'nin Hartum'daki evinde saldırıya uğradığını açıkladı.

BBC'de yer alan habere göre, Borrell saldırıya ilişkin herhangi bir ayrıntı vermedi, ancak bir AB sözcüsü Büyükelçinin "iyi" olduğunu söyledi. Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diplomatik tesislerin ve personelin güvenliği Sudanlı yetkililerin birincil sorumluluğudur" diye yazdı.

AB sözcüsü Nabila Massrali AFP'ye yaptığı açıklamada, "personelin güvenliği bizim önceliğimizdir" dedi. Massrali, saldırının ardından AB delegasyonunun Hartum'dan tahliye edilmediğini söyledi ve güvenlik önlemlerini değerlendirdiklerini belirtti.

"YAKLAŞIK 185 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"

Sudan Pazartesi günü ordu ile Hızlı Destek Güçleri (RSF) adlı paramiliter grup arasındaki çatışma üçüncü gününü doldurdu. Her iki taraf da Hartum'da halkın patlamalardan korunduğu kilit noktaları kontrol ettiğini öne sürdü. Birleşmiş Milletler'in Sudan elçisi Volker Perthes'e göre, 1800'den fazla sivil ve asker yaralandı. Perthes, Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 185 kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby ise, şu anda ABD personelinin tahliyesine yönelik bir plan olmadığını kaydetti.