Suriye’de 850 kişi 7 tuvaleti kullanıyor

Suriye’de 850 kişi 7 tuvaleti kullanıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydanda geldiği Suriye, yaralarını sarmaya çalışırken temiz suya erişim konusunda da zorluklar yaşanıyor.Ciddi halk sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya kalan Suriye’de,...

Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük bir yıkımın meydanda geldiği Suriye, yaralarını sarmaya çalışırken temiz suya erişim konusunda da zorluklar yaşanıyor.

Ciddi halk sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya kalan Suriye’de, su boruları ve su pompalama tesislerinin 12 yıldır devam eden iç savaşta büyük zarar gördü. Ülkede, kolera salgınının kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Yakın ve Orta Doğu Bölge Direktörü Fabrizio Carboni, yeni bir sağlık acil durumunun Suriye’de ‘felaket’ anlamına geleceğini söyledi. Çok sayıda binanın yıkıldığı Halep, Hama ve Lazkiye›de durumun özellikle kritik olduğunu aktaran ICRC, geçici kamp alanlarında temiz suya erişimin oldukça kısıtlı olduğunu bildirdi. Depremlerin ardından Halep›te kurulan bir kamp alanında, 850 kişinin 7 tuvaleti paylaştığı aktarıldı.