Suriye’de de tablo ağırlaşıyor

Suriye’de de tablo ağırlaşıyor
Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan depremden etkilenen Suriye’de de tablo giderek ağırlaşıyor. Suriye’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bine yaklaştı. Suriye Sağlık Bakanlığı, hükümetin kontrolündeki bölgelerde...

Türkiye’nin 10 ilinde yıkıma neden olan depremden etkilenen Suriye’de de tablo giderek ağırlaşıyor. Suriye’de, hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bine yaklaştı. Suriye Sağlık Bakanlığı, hükümetin kontrolündeki bölgelerde ölü sayısının 1408’e ve yaralı sayısının 2 bin 341’e çıktığını duyurdu. Şam yönetimi, Maraş merkezli sarsıntılardan en fazla etkilenen Lazkiye, Hama, Halep ve İdlib’i ‘afet bölgesi’ ilan etmişti. Bu illerde, yeniden inşa çalışmaları için fon oluşturulacağı açıklandı.

BAB EL-HAVA SINIRINDA 1100 CENAZE
El Cezire’nin aktardığına göre, Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü sınırının karşısındaki Suriye’nin Bab-El Hava sınır kapısına, depremden bu yana bin 100 cenaze götürüldü. İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, Sky News’e yaptığı açıklamada, Suriye’ye yapılan yardımlar konusunda uluslararası toplumun “çok daha gergin” olduğunu aktardı. Mitchell, “BM için açık olan tek geçitten geçebildik ama o geçit de depremde ağır hasar gördü. Rusya’nın vetosu nedeniyle BM, Türkiye’den Suriye’ye açılan diğer üç geçidi kullanamıyor, dolayısıyla asıl sorun Suriye’de” dedi.