TikTok'taki meydan okuma: 13 yaşındaki çocuk öldü

TikTok'taki meydan okuma: 13 yaşındaki çocuk öldü
ABD’de Jacob Stevens isimli çocuk, halüsinasyona girmeyi amaçlayan meydan okumayı yapmak için aşırı doz ilaç içmesinin ardından hayatını kaybetti.ABD'nin Ohio eyaletinde 13 yaşındaki Jacob Stevens, "Benadryl Challenge” olarak...

ABD’de Jacob Stevens isimli çocuk, halüsinasyona girmeyi amaçlayan meydan okumayı yapmak için aşırı doz ilaç içmesinin ardından hayatını kaybetti.

ABD'nin Ohio eyaletinde 13 yaşındaki Jacob Stevens, "Benadryl Challenge” olarak adlandırılan meydan okumayı gerçekleştirmek için aşırı dozda ilaç aldı. Solunum cihazına bağlanan çocuk, altı gün sonra yaşamını hayatını kaybetti.

ABC6 haber sitesine konuşan Stevens'ın annesi Dianna Stevens, "Oğlumun yaşadıklarını başka hiçbir çocuk yaşamasın diye her şeyi yapacağım" derken, baba Justin Stevens oğlu aşırı dozda ilaç alırken yanında arkadaşlarının olduğunu, arkadaşları TikTok meydan okumasını gerçekleştirmek için oğlunun videosunu çekerken fenalaştığını aktardı.

AİLEDEN KONGRE'YE ÇAĞRI: BU İLAÇLARA YAŞ SINIRI GETİRİN

Aile, çocuklarının ölümünün ardından Benadryl gibi antihistaminik içerek alerji karşıtı ilaçların satın alımına yaş sınırlaması getirilmesi için ABD Kongresi'ne baskı yapmaya çalışıyor. Oğlunun durumuyla ilgili açıklama yapan Justin Stevens da oğlunun o gün 12-14 adet ilaç aldığını, bu dozun vücudu için çok fazla olduğunu söyledi.

Stevens’ın arkadaşlarının paylaştığı videoda, 13 yaşındaki çocuğun TikTok'taki meydan okumayı gerçekleştirdikten sonra nöbet geçirmeye başladığı görülüyordu.