Trump, Starmer ile dalga geçti: 'Ya Donald bana bağırırsa!'

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Starmer'la sosyal medyada paylaştığı skeçle dalga geçti. Skeçte Starmer'ı canlandıran oyuncu Trump'tan korkarak "Ya Donald bana bağırırsa! Ne derim Lammy?" ifadelerini kullandı.

Trump, Starmer ile dalga geçti: 'Ya Donald bana bağırırsa!'

GAZETE PENCERE - ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Keir Starmer, dün akşam yaklaşık 20 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İngiltere basınının aktardığına göre, iki liderin görüşmesi, "yapıcı" geçti. Downing Street Sözcüsü David Pares, Trump ve Starmer'ın, "Orta Doğu’daki durumu ve özellikle küresel deniz taşımacılığının yeniden başlaması için Hürmüz Boğazı’nın açılmasının gerekliliğini ele aldığını" aktardı.

"Hürmüz Boğazı’nın yeniden açılmasının küresel enerji piyasasında istikrarı sağlamak için elzem olduğu konusunda hemfikir oldular" diyen Pares, iki liderin yakında tekrar görüşme yapma konusunda anlaştığını dile getirdi.

Donald Trump ayrıca, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social’da Starmer ve İngiltere Başkan Yardımcısı David Lammy’yi canlandıran oyuncuların yer aldığı bir skeç paylaştı. Skeçte, Starmer’i canlandıran oyuncu, "Ah vay canına, ya Donald bana bağırırsa! Ne derim Lammy? Burada tamamen kayboldum Lammy. Liz Truss bu işi nasıl bu kadar kolay gösterdi" ifadelerini kullandı.

Trump, daha önce Starmer'in "Hürmüz Boğazı'nın açılması için bölgeye askeri birlik ve savaş gemisi çağrısına olumsuz yanıt verdiği için hayal kırıklığına uğradığını" belirtmişti.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar