Türkiye, Birleşmiş Milletler'e şikayet edildi

Türkiye, Birleşmiş Milletler'e şikayet edildi
Türkiye'nin Irak'ta bir hastaneye düzenlediği hava saldırısının BM'ye şikayet edildiği bildirildi. İngiliz Guardian Gazetesi'nin haberine göre saldırı sonrası hayatta kalanlar ile bazı tanıklar sekiz kişinin öldüğü 2021...

Türkiye'nin Irak'ta bir hastaneye düzenlediği hava saldırısının BM'ye şikayet edildiği bildirildi. İngiliz Guardian Gazetesi'nin haberine göre saldırı sonrası hayatta kalanlar ile bazı tanıklar sekiz kişinin öldüğü 2021 saldırısını insan hakları konseyine taşıdı. Şikayetin geçen hafta sunulduğu ve hazırlanmasının iki yıl sürdüğü bildirildi.

17 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirilen saldırıda Sincar'daki Sikeniye sağlık kliniği tahrip edilmiş ve 20'den fazla kişi yaralanmıştı.

halktv.com.tr'nin aktardığına göre, Hava saldırılarından sağ kurtulan ya da tanık olan dört davacı, hava saldırılarının, medeni ve siyasi haklara ilişkin uluslararası sözleşmenin 6. maddesi ile güvence altına alınan uluslararası hukuk kapsamındaki yaşam haklarını ihlal ettiğini söylüyor.

Ayrıca davacılar, Türkiye'nin hava saldırıları sonucunda sivillerin öldürülmesini soruşturmadığını ve mağdurlara etkili çözüm yolları sunmadığını, bunun da aynı sözleşme uyarınca hızlı, bağımsız ve etkili soruşturma haklarının ihlali anlamına geldiğini iddia etti.