Ukrayna tahıl koridorundan endişeli

Ukrayna tahıl koridorundan endişeli
Ukrayna, Karadeniz’de mayın temizliği yapılması ve tahıl koridoru kurulması çalışmasını, “Rusya’nın Ukrayna’nın güneyine saldırmak için kullanacağı” endişesini dile getirdi.DW Türkçe’nin haberine göre, Lavrov’un...

Ukrayna, Karadeniz’de mayın temizliği yapılması ve tahıl koridoru kurulması çalışmasını, “Rusya’nın Ukrayna’nın güneyine saldırmak için kullanacağı” endişesini dile getirdi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Lavrov’un açıklamalarına Ukrayna’dan yanıt gecikmedi. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Lavrov’un limanların güvenliği konusunda verdiği güvenceyi “boş sözler” diye nitelendirdi.

Bakanlık sözcüsü Oleg Nikolenko, kıyı bölgelerini korumak için askeri ekipmana ve Karadeniz’deki ihracat güzergahlarında denetim için donanma misyonuna ihtiyaç olduğunu belirterek, “Rusya’nın tahıl koridorlarını Ukrayna’nın güneyine saldırmak için kullanmasına izin verilemez” dedi. 

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar da Lavrov’un Türkiye’deki temaslarıyla ilgili olarak “Şu an için üzerinde uzlaşılmış uygun bir anlaşmanın olmadığı anlaşılıyor. Ukrayna tahıl ihracatının Karadeniz üzerinden güvenceye alınmasına yönelik Kiev’in katılımı olmadan hiçbir anlaşma mümkün değil” açıklamasında bulundu.