KODA’dan 23 Nisan mesajı: Eğitim sadece not değil

Köy Okulları Değişim Ağı (KODA), 23 Nisan dolayısıyla yaptığı açıklamada çocukların eğitiminde yalnızca akademik başarının değil, sosyal ve duygusal gelişimin de merkeze alınması gerektiğini vurguladı.

KODA’dan 23 Nisan mesajı: Eğitim sadece not değil

GAZETE PENCERE - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında değerlendirmede bulunan KODA, çocukların çok yönlü gelişimini destekleyen bir eğitim anlayışına ihtiyaç olduğunu belirtti. Açıklamada, eğitimin yalnızca sınav başarısına indirgenmemesi gerektiğine dikkat çekildi.

SOSYAL VE DUYGUSAL GELİŞİM VURGUSU

KODA, çocukların kendilerini ifade edebilmesi, duygularını tanıyabilmesi ve sağlıklı ilişkiler kurabilmesi için sosyal duygusal öğrenmenin eğitim süreçlerinde kritik bir rol oynadığını belirtti. Sahadaki çalışmaların da bu becerileri destekleyen ortamlar oluşturmayı hedeflediği ifade edildi.

“ZEMİNİ DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR”

Son dönemde artan akran zorbalığı ve şiddet olaylarına da değinilen açıklamada, KODA Eğitim Danışma Kurulu Üyesi Cavit Yeşildağ’ın şu sözlerine yer verildi:

“Okullarda artan şiddet, sadece eğitim sisteminin değil, toplumun aynasıdır. Bu sorunu çözmek istiyorsak, sadece çocukları değil; aileyi, okulu ve sistemi birlikte ele almak zorundayız. Çünkü mesele sadece davranışı düzeltmek değil, o davranışa sebep olan zemini değiştirmektir.”

koda-7

ÖĞRETMEN VE AİLEYE ODAKLANILIYOR

2016’dan bu yana köylerde eğitim alanında çalışmalar yürüten KODA, öğretmenler ve ebeveynlere yönelik programlar geliştiriyor, öğretmen adaylarını sahaya hazırlamak ve yerel ihtiyaçlara uygun eğitim içerikleri üretmek için çalışıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar