Altındaki dalgalanma tarihi fırsatı sundu: İslam Memiş yatırımcısı için sinyali verdi

Altındaki dalgalanma tarihi fırsatı sundu: İslam Memiş yatırımcısı için sinyali verdi
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altındaki düşüş eğilimini değerlendirdi. İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin vefatı sonrası piyasalardaki dalgalanmaya dikkat çeken Memiş, düşüş eğiliminin yatırımcıya büyük bir fırsat kapısı açtığını söyledi.

Döviz ve altın piyasalarındaki dalgalanmalar, piyasa yatırımcılarını düşündürmeye başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara uyarıda bulunarak, önümüzdeki hafta boyunca altının 2380-2420 dolar aralığında dalgalanacağını söyledi.

Kısa vadede altının aşağı yönlü hareketlerine devam edebileceğini ifade eden Memiş, "Yeni bir savaş ortamının oluşması durumunda 2380 dolar seviyesinde olacak" dedi.

Memiş, şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi halinde ons altının, ihlal ettiği tüm noktalara geri döneceğine dikkat çekti.

altin-haberi-2-6pyx.webp

"Büyük bir alım fırsatı..."

İran'da yaşanan gelişmelerin de bu suni yükselişleri tetiklediğini belirten Memiş, bu nedenle ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşlerin gelecekte büyük bir alım fırsatı olacağını belirtti.

"Aşağı yönlü düşüş devam edecek"

Altının 2380 dolar seviyesinin son düşüşlerin ardından bir daha geri dönülmeyecek şekilde kapanacağını belirten Memiş, şu açıklamayı yaptı:

Altın bir hafta kadar 2380-2420 dolar aralığında git gel hareketleri yapacak ve nihayetinde kısa vadeli olarak aşağı yönlü düşüşlerine devam edecektir. Yeni bir savaş ortamının meydana çıkması halinde dikkat edeceğimiz nokta 2380 dolar olacak ancak.

islam-memis-altin-yatirimcisina-tarihi-acikladi-alim-icin-tarih-verdi-17166624901017-2.webp

"Ons altın için beklentim devam ediyor"

Şu anki yumuşama sürecinin devam etmesi halinde ons altın, ihlal ettiği tüm noktalara geri dönecek. İran'da yaşananlar da bu suni yükselişler için tetikleyici oldu elbette. Bu yüzden şu anda yaşanan ve ilerleyen günlerde yaşanabilecek düşüşler, gelecek için büyük bir alım fırsatı.

Belirlediğimiz 2380 dolar seviyesi ise son düşüşlerin ardından bir daha geri dönülmeyecek şekilde kapanacaktır. Ons altın için yıl sonuna kadar 2700 dolarlık beklentim devam ediyor. Bu nedenle yakında yaşanacak düşüşlerde alım yapmak tarihi bir fırsat olacaktır.