Babacan: Erdoğan kazanırsa açlık sınırı 50 bin lirayı görecek

Babacan: Erdoğan kazanırsa açlık sınırı 50 bin lirayı görecek
DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. tu seçimlerini kazanması durumunda açlık sınırının birkaç yıl içinde 50 bin...

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, sosyal medya hesaplarından yaptığı canlı yayınla Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2. tu seçimlerini kazanması durumunda açlık sınırının birkaç yıl içinde 50 bin liraya çıkacağını belirtti.

Babacan, hükümetin Millet İttifakı'nı terörle işbirliği yaptıklarını söylemesine ilişkin olarak da "Bütün bunları düşünmeyin, duymayın diye sizi sürekli olarak terörle ve inanç özgürlüğünüzü kaybetmekle korkutuyorlar. Biz, teröre de geçit vermeyiz, kazanımlarımızı kaybetmeye de izin vermeyiz." dedi.

Babacan'ın açıklamaları şöyle:

"Erdoğan'ın kazanması kıtlık, kuyruk demektir"

“Erdoğan’ın kazanması, dövizde karaborsa demektir. Erdoğan’ın kazanması, tefeci faiziyle borçlanma demektir. Erdoğan’ın kazanması, çocukların et, tavuk, peynir yiyememesi demektir. Erdoğan’ın kazanması, kıtlık ve kuyruk demektir. Erdoğan’ın kazanması, dünyadan kopma, içe kapanma demektir. Erdoğan’ın kazanması, tek tek her birimizin fakirleşmesi, ülkemizin dünya ekonomisindeki yerinin ve ağırlığının gerilere düşmesi demektir.”

"Bankalar kredi vermeyi durdurdu"

“Bugünkü iktidar, devlet bütçesinden tarihin en yüksek faizini ödeyen iktidar oldu. Bankalar kredi vermeyi neredeyse tamamen durdurdu. Kredi alabilenlerin ödediği faiz ise yüzde 35, yüzde 40, yüzde 50… Her birimiz bu faiz yüküyle daha da fakirleşiyoruz.  Erdoğan’ın kazanma ihtimali ülkenin iflas riskini, risk primini artırdı.  Sadece kazanma ihtimali bile ülkemizin risk priminin 700 baz puanın üzerine çıkmasına yol açtı. Risk primin artması demek, dış borç bulmakta zorlanmak demektir. Borç bulunsa bile tefeci faiziyle borçlanmak demektir. Erdoğan’ın kazanması demek, ülkemizin kaynaklarının, kendi tabirleriyle, faiz lobisi tarafından sömürülmesi demektir. Türkiye’nin 70 sente muhtaç olduğu günlerin de gerisine düşmesi demektir. Yolsuzluk ve kara paranın artması demektir.

"Erdoğan'ın kazanması akaryakıtın bulunamaması demek"

“Bunların hiçbiri şaka değil. Mesele, sadece benim sadece sizin hayatınız değil, torunlarınızın çocuklarına kadar borçlanacağımız berbat bir gidişat. Erdoğan’ın kazanması, akaryakıtın bulunamaması, ameliyathanelerde gerekli malzemelerin bulunamaması demektir. Erdoğan’ın kazanması, savunma sanayimiz için gereken dövizin bulunamaması, ülkenin güvenliğinin zafiyete uğraması demektir.

"Açlık sınırının 50 bin liraya çıktığını göreceğiz"

“Açlık sınırının çok kısa süre içinde 20 bin liranın üzerine, hatta birkaç yıl içinde 50 bin liraya çıktığını göreceğiz. Alnının teriyle, bileğinin gücüyle geçinen vatandaşlarımızın hayatı gittikçe zorlaşacak.

"Teröre geçit vermeyiz"

“Bütün bunları düşünmeyin, duymayın diye sizi sürekli olarak terörle ve inanç özgürlüğünüzü kaybetmekle korkutuyorlar. Biz, teröre de geçit vermeyiz, kazanımlarımızı kaybetmeye de izin vermeyiz. Bu asılsız, bu gerçek dışı propagandaya asla inanmayın. Geçmişte kalan, kimsenin kabul etmeyeceği yasakların korkusuyla geleceğinizi karartmayın.”