Bir günde bir milyar dolar kazanan zenginler

Bir günde bir milyar dolar kazanan zenginler
ABD'de zayıf gelen istihdam verileri Fed'in sıkılaşma döngüsünün tamamlandığı beklentilerini gündeme getirirken, piyasada risk iştahını yükseltti. Bu dönemde birçok zengin ellerinde tuttukları varlıklar dolayısıyla servetlerine...

ABD'de zayıf gelen istihdam verileri Fed'in sıkılaşma döngüsünün tamamlandığı beklentilerini gündeme getirirken, piyasada risk iştahını yükseltti. Bu dönemde birçok zengin ellerinde tuttukları varlıklar dolayısıyla servetlerine servet kattı. İşte piyasada risk iştahının yükselmesiyle serveti 1 günde 1 milyar dolar artan zenginler...

Bloomberg HT'nin haberine göre söz konusu zenginler şu şekilde:

Sergey Brin - 1 milyar dolar

Google'ın ortağı Sergey Brin Pazartesi günü 1 milyar dolarlık servet artışı yaşadı. Brin toplamda 111,5 milyar dolarla dünyanın en zengin 10. kişisi durumunda.

Pragojo Pangestu - 1 milyar dolar

Endonezyalı zengin Pangestu da servetine Fed iyimserliği dolayısıyla 1 milyar dolar kattı. Pangestu 18 milyar dolarlık servete ulaştı. 

Larry Page - 1,1 milyar dolar

Google'ın diğer ortağı Page, Brin'e kıyasla yaklaşık 100 milyon dolarlık servet artışı yaşadı. Page, 117,5 milyar dolarlık servetiyle 7. sırada.

Larry Ellison - 1,1 milyar dolar

Oracle'ın patronu Larry Ellison son piyasa rallisinin etkisiyle serveti 1,1 milyar dolar artırarak 122,7 milyar dolara yükseltti. 

Ma Huateng - 1,1 milyar dolar

Çinli iş insanı Ma Huateng de servetini 1,1 milyar dolar artışla 36,1 milyar dolara çıkardı. Buna karşın yılbaşından bu yana Huateng'in serveti 490 milyon dolar düşüş yaşadı. 

Steve Ballmer - 1,2 milyar dolar

Microsoft'un hissedarlarından Steve Ballmer, servetini 1,2 milyar dolar artışla 123,3 milyar dolara yükseltti. Ballmer, Bloomberg Milyardeler Endeksi'nde 5. sırada. 

Jeff Bezos - 1,3 milyar dolar

Amazon'un patronu Jeff Bezos ise bu dönemde servetini 1,3 milyar dolar artırdı. Bezos'un serveti 163,5 milyar dolara yükseldi. 

Zeng Yuqun - 1,4 milyar dolar

Asya'da son rallide servetini en çok artıran isim Çinli Zeng Yuqun oldu. Yuqun'un serveti 1,4 milyar dolar artışla 28,4 milyar dolara yükseldi. 

Michael Dell - 1,6 milyar dolar

Son rallinin en çok keyfini çıkaran isim ise Dell'in patronu Michael Dell oldu. Dell'in serveti 1,6 milyar dolar arttı. Dell 66,9 milyar dolarlık servetiyle 18. sırada yer alıyor.