Bitcoin Ortadoğu'daki gerilimden sonra sert dalgalandı

Bitcoin Ortadoğu'daki gerilimden sonra sert dalgalandı
Bitcoin yarılanması öncesinde İsrail'in İran'a misilleme saldırısı yapması sert dalgalanma yaşamasına neden oldu.

Bitcoin, İsrail'in İran'a saldırı gerçekleştirdiği haberinin ardından dalgalandı.

Saldırı sonrası kripto varlıklar sert değer kaybederken İsrail'in saldırısının sınırlı olduğu ve İranlı yetkililerin ülkeye füze fırlatıldığını reddettiği gibi detaylar açıklandıkça piyasa hareketleri biraz da olsa hafifledi.

İsrail'in dün geç saatlerde İran'da bir tesisi vurduğuna yönelik medyada yer alan haberlerin ardından İran Ordusu'nun üst düzey komutanlarından Siavosh Mihandous İsfahan'da gece boyunca duyulan gürültünün hava savunmasından kaynaklandığını açıkladı.

Devlet medyasında yer alan açıklamada Mihandaus saldırının herhangi bir hasara yol açmadığını söyledi.

İran haftasonu İsrail'e İHA ve füze saldırısı düzenlemişti ve bu saldırının ardından İsrail'in nasıl bir tepki vereceği izleniyordu.

Kriptolar dalgalandı

Saldırılar sonrası piyasalarda güvenli liman talebi artarken risk iştahı da geriledi. Bu gelişmeler, Bitcoin'in değerinin anlık bir düşüşle 60 bin dolara gerilemesine neden oldu. Ethereum da yüzde 3 bin dolarlık direnç çizgisinin altını gördü.

Sabah saatlerinde kısmen toparlanan Bitcoin 62 bin dolar değerinde işlem görürken Ethereum 3 bin dolardan işlem gördü.

Fiyatlardaki geri dönüşte, bu gece gerçekleşmesi planlanan halving etkinliğine ilişkin beklentiler etkili olurken, İran'ın olayı küçümseyen açıklamaları da risk iştahında kısmi toparlanmaya neden oldu.

'Yarılanma fiyatlandı'

Öte yandan bankacılık devi JPMorgan, halving etkinliğinin şu anda zaten fiyatlandırıldığını belirtti. JPMorgan, piyasanın hâlâ aşırı alım durumunda olduğuna ve Bitcoin fiyatının yarılanma sonrasında bir düşüş eğilimi görebileceğine dikkat çekti.

Devam eden jeopolitik endişeler, bu gece ilerleyen saatlerde beklenen Bitcoin yarılanmasına ilişkin beklentileri gölgede bırakırken, jeopolitik gerginliklerin uzun vadede artması piyasalarda güvenli liman talebini artırıyor. Bu durum da borsa ve Bitcoin gibi riskli varlıklar için olumsuz olarak görülüyor.