CHP lideri Özgür Özel: En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız

CHP lideri Özgür Özel: En düşük emekli maaşı asgari ücret olana kadar susmayacağız
CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendi sosyal medya hesabından emekli maaşına ilişkin video paylaştı. Özel, "En düşük emekli maaşı 17 bin lira olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz."Cumhuriyet...
CHP Genel Başkanı Özgür Özel kendi sosyal medya hesabından emekli maaşına ilişkin video paylaştı. Özel, "En düşük emekli maaşı 17 bin lira olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından emekli maaşına ilişkin video paylaştı. Özel konuşmasında, "En düşük emekli maaşı 17 bin lira olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz." dedi.

Özel'in konuşması bu şekilde:

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeyiz. Şimdi Meclis hareketlendi. Bir haber var, emeklilere yapılan zamda BAĞKUR ve SSK emeklisine yapılan zam, emekli sandığı emeklisine yapılan zam oranına çıkarılacak. Yani 49.25’e çıkacak. %7 civarında bir artış olacağı öngörülüyor ve bu yine bir iyileştirme olarak söyleniyor. Biz diyoruz ki en düşük emekli maaşı 10.000 TL olmasın asgari ücrete çıksın, 17.000 TL olsun. Onların bu söylediği şey emeklilerin, örneğin 10.000 TL maaş alan bir emekli için 450 TL zamma karşılık geliyor.

"Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz"

Haberleri yok 1 kg 450 TL’den pahalı ve yapmaya çalıştıklarını söyledikleri iyileştirme iyileştirme değil. Sadece bizim gündemde tuttuğumuz ve emeklilerin sahiplendiği tepkiler üzerine şimdi göstermelik bir iyileştirme yapıyorlar. Biz en düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitle ne kadar yani en az 17.000 TL olana kadar konuşmaya devam edeceğiz. Emeklilerin sesini duyurmaya devam edeceğiz.