Dolar bugün ne kadar? İşte dolar ve euro fiyatları

Dolar bugün ne kadar? İşte dolar ve euro fiyatları
11 Ocak Perşembe günü doların 30 liranın üstüne çıkmasının ve ABD'de gerçekleştirilen 'Yatırımcı Günü'nden sonra dolar yukarı yönlü seyretmeye devam ediyor.Dün ilk kez 30 lira bandının üzerine çıkan dolar, bugüne...
11 Ocak Perşembe günü doların 30 liranın üstüne çıkmasının ve ABD'de gerçekleştirilen 'Yatırımcı Günü'nden sonra dolar yukarı yönlü seyretmeye devam ediyor.

Dün ilk kez 30 lira bandının üzerine çıkan dolar, bugüne 30,08 liranın üzerinde, euro ise 33,03 seviyelerinde başladı. Dün TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın New York'ta gerçekleştirilen 'Yatırımcı Günü' toplantısında önemli notlar kaydedildi.

TCMB'nin "Yatırımcı Günü" etkinliğinin ilki, ABD'nin New York kentinde dün gerçekleştirildi. Toplantıya, büyüklüğü 50 trilyon doları bulan dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilci katıldı.

JPMorgan Chase genel merkezinde düzenlenen toplantıda, TCMB Başkanı Erkan, Türkiye'de para politikası ve enflasyon görünümüne ilişkin sunum yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de video konferans yöntemiyle katıldığı ve yatırımcıların sorularını yanıtladığı toplantıda, makroekonomi, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda da sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantı katılımcılarından alınan bilgiye göre, TCMB Başkanı Erkan, toplantıda, dezenflasyona ulaşma konusunda kararlı olduklarını belirterek, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.