Dolar/TL, 20,20 lirayı aştı!

Dolar/TL, 20,20 lirayı aştı!
Piyasalar, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın sürdürülebilirliği eleştirilen ekonomi politikalarında bir değişim yapıp yapmayacağına odaklandı. Bu sırada dolardan...

Piyasalar, kesinleşmeyen seçim sonuçlarına göre yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın sürdürülebilirliği eleştirilen ekonomi politikalarında bir değişim yapıp yapmayacağına odaklandı. Bu sırada dolardan 20,20 lira seviyesini aştı.

Dolar/TL'deki günlük yükselişler seçim döneminde daha önceki yataya yakın seyre kıyasla bir miktar hızlandı.

Dolar/TL bugün 20,24 seviyesinden güne başladı.

Bu verilere göre TL dolar karşısında seçimlerin ilk turu öncesine göre yüzde 3,2 değer kaybederken, depremden bugüne yüzde 6,9, yılbaşından bugüne ise yüzde 7,4 kayıp yaşadı. TL'nin son beş yıllık kaybı ise yüzde 80 seviyesinde.

Reuters'ın aktardığına göre bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Önümüzdeki dönemde hem kısa vade için hem uzun vade için hangi ekonomi görüşünün öne çıkacağını hâlâ net değil. İsimler, yöntemler, birçok yatırımcı bu detayları bekliyor. Bu hafta netlik kazanması piyasanın önünü görmesi açısından daha sağlıklı olacaktır" dedi ve ekledi:

"TL'de değer kaybı seçim döneminde yılın ilk dönemine kıyasla bir miktar hızlandı ancak kümülatif olarak bakıldığında TL'nin mevcut politikada daha çok değer kaybetmesi hala gerekli."