Dolar ve Euro’da yükseliş sürüyor

Dolar ve Euro’da yükseliş sürüyor
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 26,18 TL'den başladı. Euro ise 29,4129 TL'den başladı. Piyasaların...

Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftaya dolar kuru 26,18 TL'den başladı. Euro ise 29,4129 TL'den başladı. Piyasaların gözü Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi.

Küresel piyasalarda doların ivme kaybettiğine yönelik sinyaller gelirken, Dolar/TL kurundaki yükseliş ivmesi devam ediyor.

Dolar/TL kuru yeni haftanın ilk işlem gününde 26,25'i aşarak yeni rekor seviyesini test etti. Yılbaşından bu yana dolar/TL'de yükseliş yüzde 40'ı aştı.

Yeni haftanın ilk işlem gününde Bloomberg dolar endeksinde yatay bir seyir dikkat çekiyor.

Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta boyunca yüzde 1,97 gerilemişti. Bu düşüş, Kasım ayından bu yana en sert haftalık düşüşe işaret etmişti.

Endeksteki düşüş, ABD’de açıklanan enflasyon verilerinin hız kestiğine dair işaretlerin Fed’in faiz artırımlarının sonuna yaklaşıldığı beklentisini oluşturmasıyla hız kazandı.

Dolarda düşüş öngören yatırımcılar, Fed’in faiz indirmeye başlamasıyla bu hareketin daha da hız kazanacağı görüşündeler.

Gözler Merkez Bankası'nda

Bu hafta gözler Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararında olacak. Merkez Bankası'nın faiz artıracağına kesin gözüyle bakılıyor. Piyasaların açılmasının ardından ise rekorlar tazelendi.