"Dolardaki artışın ülke bütçesine yükü 6,1 trilyon lira"

"Dolardaki artışın ülke bütçesine yükü 6,1 trilyon lira"
Gelecek Partisi Sözcüsü iktisatçı Serkan Özcan, Türk Lirası'nın döviz kuru karşısında kaybettiği değere dikkati çekerek "Kim, nasıl, hangi kaynakla yatırım yapacak ve istihdam yaratacak bu ülkede?" diye sordu.Dolar kurunun...

Gelecek Partisi Sözcüsü iktisatçı Serkan Özcan, Türk Lirası'nın döviz kuru karşısında kaybettiği değere dikkati çekerek "Kim, nasıl, hangi kaynakla yatırım yapacak ve istihdam yaratacak bu ülkede?" diye sordu.

Dolar kurunun dün 26 lirayı görmesinin ardından sosyal medya hesabından duruma ilişkin değerlendirmede bulunan Özcan, "Sadece son bir yıllık dolar kuru artışının ülkenin özel ve kamu bütçesi üzerindeki ekstra yükü 6,1 trilyon TL!" dedi.

Özcan, rakam vererek yaptığı eleştirisine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz yıl Haziran ayında 16 TL olan Dolar bugün 26 TL olmuş! Türkiye’nin yaklaşık 460 milyar dolar dış borcu, 150 milyar dolar KÖİ taahhütü var! Sadece son bir yıllık dolar kuru artışının ülkenin özel ve kamu bütçesi üzerindeki ekstra yükü 6,1 trilyon TL! Bu para Türkiye’de devletin toplayacağı 2023 yılı vergilerinin toplamından %65 daha fazla! Kim, nasıl, hangi kaynakla yatırım yapacak ve istihdam yaratacak bu ülkede? Bu duruma rağmen hala aklı başında, ikna edici bir ekonomi politikası yok ortada! Gerçekten inanılır gibi değil!"