Ekonomist Hanke’den TCMB Başkanı Erkan'a öneri: Para arzını kontrol altına alması gerek

Ekonomist Hanke’den TCMB Başkanı Erkan'a öneri: Para arzını kontrol altına alması gerek
Amerikalı ekonomist Hanke, Merkez Bankası Başkanı Erkan’a “Enflasyonu kontrol altına almak ve ebeveyninin evinden taşınmak için Erkan'ın Tur'un para arzını (M3) kontrol altına alması gerekiyor.”  dedi.Dünyanın en önemli...

Amerikalı ekonomist Hanke, Merkez Bankası Başkanı Erkan’a “Enflasyonu kontrol altına almak ve ebeveyninin evinden taşınmak için Erkan'ın Tur'un para arzını (M3) kontrol altına alması gerekiyor.”  dedi.

Dünyanın en önemli ekonomistlerinden biri olarak kabul edilen Steve Hanke, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Hürriyet’e yaptığı açıklamaları yorumladı. Erkan’ın İstanbul'da artan hayat pahalılığı nedeniyle annesinin yanına taşındığı açıklamasını “Şaşırmadım. Bugün Türkiye'de enflasyonu yılda yüzde 61'lik bir ceza ile ölçüyorum.” diyerek değerlendirdi.

Hanke, Erkan’a şu tavsiyede bulundu:

“Enflasyonu kontrol altına almak ve ebeveyninin evinden taşınmak için Erkan'ın Tur'un para arzını (M3) kontrol altına alması gerekiyor. M3, TCMB'nin yüzde 5 / yıl enflasyon hedefiyle tutarlı bir oran olan Hanke'nin ~yüzde 12 / yıl olan Altın Büyüme Oranının 5 katına kıyasla yüzde 67 / yıl hızla yükseliyor.”

Ne olmuştu?

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Erkan, İstanbul'da kiraların çok yüksek olduğunu, ev bulamadığı için annesinin evine taşındığını şöyle açıklamıştı:

“İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz”