Euro/TL rekor kırdı, yükseliş sürecek mi?

Euro/TL rekor kırdı, yükseliş sürecek mi?
Yurt içi piyasalarda yüksek volatilite devam ederken, haftanın en önemli verisi olan ABD haziran ayı enflasyonun dün açıklanmasıyla sert hareketler gözlendi. ABD manşet ve çekirdek enflasyonu beklentilerin altında geriledi ve küresel...

Yurt içi piyasalarda yüksek volatilite devam ederken, haftanın en önemli verisi olan ABD haziran ayı enflasyonun dün açıklanmasıyla sert hareketler gözlendi. ABD manşet ve çekirdek enflasyonu beklentilerin altında geriledi ve küresel piyasalarda risk iştahı arttı. Dolar, dünyada güç kaybederken, ters korelasyon etkisiyle emtilar yükseldi. Ons altının yükselmesiyle, gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini 1651 TL'ye çekti; paritenin yükselmesiyle de euro/TL rekor kırdı.

Euro şu anda 29,23 lira seviyesinden işlem görüyor. Gün içinde ise 29,65 seviyesini görerek rekor kırdı.

Ekonomim'den Şenay Zeren'in haberine göre Biz Finansal Danışmanlık Kurucusu Murat Özsoy euro da beklentisini şu şekilde anlattı:

"En kısa vadede Euro/TL ve dolar/TL kurlarını etkileyecek gelişmeler 22, 26 ve 27 Temmuz tarihlerindeki sırasıyla TCMB, Fed ve ECB faiz kararları olacak. İçeride Merkez Bankasından bir faiz artışı bekliyorum, Fed’in ise temmuzu pas geçerek 25 baz puan artışı eylül toplantısına bırakacağını tahmin ediyorum. Bu süreçte dolar/TL kurundaki artışın yüzde 1 üzerine pek çıkmayacağını; ancak Euro/TL kurundaki artışın yüzde 1,5 seviyelerini görebileceğini düşünüyorum."