Fed kararı sonrası gram ve ons altında rekor

Fed kararı sonrası gram ve ons altında rekor
Altın fiyatları Fed kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın ve ons altın sabah seansında tarihi rekorlarını gördü.Gram altın an itibariyle 1278 liradan işlem görüyor. Sabah seansında ise gram altın 1302 liraya yükselerek...

Altın fiyatları Fed kararının ardından yükselişe geçti. Gram altın ve ons altın sabah seansında tarihi rekorlarını gördü.

Gram altın an itibariyle 1278 liradan işlem görüyor. Sabah seansında ise gram altın 1302 liraya yükselerek rekor seviyesine ulaştı. Altının ons fiyatı, 2078 dolara kadar yükselerek tarihi rekorunu yeniledi. Ons altın şu dakikalarda ise, yüzde 0,21 oranında düşüşle 2035 dolarda işlem görüyor.

Çeyrek altın 2089 liradan fiyatlanıyor. Yarım altın 4179 liradan, cumhuriyet altını ise 8338 liradan el değiştiriyor.

Fed dün faizi 0,25 puan artışla yüzde 5-5,25 aralığına çekti ve faizi son 16 yılın en yüksek seviyesine çekti. Karar metninde ise “ilave sıkılaşma” ifadesini metinden çıkardı. Bu Fed’in faiz artışlarına bir müddet “mola” verebileceği şeklinde yorumlandı.

Fed Başkanı Jerome Powell ise yaptığı açıklamada “Faiz artışlarını durdurma yönünde bir karar alınmadı. Faiz kararını toplantıdan toplantıya gelecek verileri değerlendirerek belirleyeceğiz. Eğer gerekli olur ise daha fazlasını yapmaya hazırız. Faiz artırımlarının durup durmadığının yanıtını Haziran toplantısında alacaksınız.

Enflasyonun yüzde 2 seviyesine geri getirilmesi için önümüzde uzun bir yol var. Enflasyon baskıları yüksek seyretmeye devam ediyor.” dedi.

TIKLAYIN – Fed Başkanı Powell’den faiz artışı kararı sonrasında değerlendirme