Özgür Demirtaş’ın sözleri Nebati'yi kızdırdı: İftiralarınızda boğulun...

Özgür Demirtaş’ın sözleri Nebati'yi kızdırdı: İftiralarınızda boğulun...
Finans Profesörü Demirtaş’la Eski Maliye ve Hazine Bakanı Nebati’nin X'teki tartışması devam ediyor.Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Eski Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati’ye...

Finans Profesörü Demirtaş’la Eski Maliye ve Hazine Bakanı Nebati’nin X'teki tartışması devam ediyor.

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Eski Maliye ve Hazine Bakanı Nureddin Nebati’ye X hesabından tepki gösterdi. Demirtaş, Nebati'nin 19 Mayıs 2023 tarihindeki "Onlar, faizleri yükselterek Türkiye'nin kanını emenlere büyük olanaklar sağlamak için ellerinden gelen her türlü şeyi yaparken biz, 'Faizleri indireceğiz' dedik. Hiç kimseye boyun eğmedik çünkü ezan susmaz, bayrak inmez dedik." sözlerini alıntıladı.

Eski Bakan Nebati: Yalan dolan ve iftiralarınızda boğulun

Nebati, Demirtaş’ın attığı tweete bugün şu yanıtı verdi:

“Ahlaksız müfteri troller insanlar gördüm. Ama böyle alçakça yalan söyleyen hoca kılıklı insanları görmek midemi bulandırıyor. Ne zaman açıklama yapmışım? Yazıklar olsun. Siz ve yalan haberi yazan site yalan dolan ve iftiralarınızda boğulun.”

Demirtaş ise Nebati’nin bu paylaşımında alıntıladığı eski tweet’ini sildi.

Prof. Demirtaş: Enflasyon, Ağbal sonrası politikalar nedeniyle arttı

Demirtaş ise Nebati’nin söz konusu tweet'ine şöyle karşılık verdi:

“Sayın Nureddin bey, Onu bana değil haberi yapan siteye söyleyeceksiniz. Ben mi haberi yapmışım? Ben bunları söylediğinizi yazan haberi okuduğum zaman yazdım yazdıklarımı. Ayrıca faizi tüm akademik nosyonların aksine ben mi indirdim? Eğer böyle bir şey söylemediğinizi söylüyorsanız ben de yazdıklarımı siliyorum. Siz de bu yalan haberleri sildirin lütfen Son olarak Hoca kılıklı ne demek? Size yakışan bir üslup değil bu. Ben samimi olarak izlediğiniz ekonomi politikasının ülkeye ağır tahribat verdiğine inanıyorum. Bakın bugün eğer hem Faizler, hem Dolar, hem Enflasyon aynı anda arttı ise Naci Ağbal sonrası yapılan politikalar nedeni ile arttı. Keşke yapılmasaydı.”