Gaye Erkan çocuğuyla beraber Amerika'dayken, babası bankada mesaiye devam etmiş

Gaye Erkan çocuğuyla beraber Amerika'dayken, babası bankada mesaiye devam etmiş
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesiyle ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. Gaye Erkan çocuğuyla beraber Amerika'dayken, babasının bankada mesaiye devam ettiği söyleniyor.Leyla AydoğanMerkez Bankası çalışanı Büşra...
TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın ailesiyle ilgili iddialara bir yenisi daha eklendi. Gaye Erkan çocuğuyla beraber Amerika'dayken, babasının bankada mesaiye devam ettiği söyleniyor.

Leyla Aydoğan

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e başvurusu sonrası Erkan ailesinin Merkez Bankası’nda görev aldığına ilişkin iddialar ortaya çıktı.

Kamuoyu MB Başkanı Erkan’ın babasının bir MB çalışanı işten attırdığını konuşurken Erkan’ın annesinin de Merkez Bankası’na sık sık uğradığı dile getirildi.

MB Başkanı Erkan’ın ailesinin Merkez Bankası’na sık sık uğramasını Erkan’ın çocuğuna bakmak için yaptıkları da bu iddialara karşılık söylenmeye başlanmışken işin pek öyle olmadığı MB kaynaklarının konuşmasıyla ortaya çıktı.

Anne ve baba Erkan’ın Başkan Erkan’ın çocuğuyla birlikte gittiği uzun iş seyahatleri sırasında da bankaya gittiği öğrenildi. İddialara göre Gaye Erkan’ın Merkez Bankası’nda olmadığı zamanlar da baba Erkan’ın bankanın işleyişine müdahaleler ettiği söyleniyor.

Ne olmuştu?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e başvuruda bulunmuştu. Başvuruda, Erol Erkan’a bankada oda, koruma ve makam aracı tahsis edildiği, genel müdürlere bile talimat verdiği kaydedilmişti.

Öte yandan banka yetkililerinden biri bankanın İzmir'de bulunan tesisindeki personellerin aileye özel hizmet verdiğini ileri sürmüştü. Emekli bir banka çalışanı da baba Erkan'ın bankadaki bir garsonu hırpalamaya kadar gittiğini ve bankanın işleyişlerine karıştığını iddia etmişti.

TIKLAYIN: TCMB’den emekli bir çalışan: Başkan Erkan bankayı adeta ailesiyle yönetiyor

TIKLAYIN: MB Eski Başkan Yardımcısı Turhan’dan Erkan’ın babasıyla ilgili iddialara tepki: Fransa, İngiltere, Japonya başka; Türkiye başka