Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?

Hafize Gaye Erkan'ın istifasının ardından piyasalar yeni haftaya nasıl başladı?
Cuma günü Merkez Bankası Eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesi üzerine piyasalar yeni haftaya nasıl başladı? Erkan'ın istifası sonrası Borsa'da son durum ne oldu?Gazete Pencere Haber MerkeziMerkez Bankası Eski Başkanı...
Cuma günü Merkez Bankası Eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifa etmesi üzerine piyasalar yeni haftaya nasıl başladı? Erkan'ın istifası sonrası Borsa'da son durum ne oldu?

Gazete Pencere Haber Merkezi

Merkez Bankası Eski Başkanı Hafize Gaye Erkan, cuma günü görevinden istifa etti. Hakkında çıkan iddialar üzerine görevinden affını isteyen Erkan'ın yerine aynı gece Fatih Karahan atandı. Yeni Başkan Fatih Karahan'a piyasaların tepkisi pozitif oldu.

Yerine başkanın hemen atanması piyasaları etkilemedi

Fatih Karahan'ın aynı gece göreve atanması piyasalarda olumlu karşılanırken, Erkan'ın istifa etmesinin ya da görevinden alınmasının borsanın çökmesine neden olacağını iddia edenlere karşı Borsa İstanbul güne yükselişle başladı. BIST 100 endeksi, haftaya %0,59 yükselişle 8.716,57 puandan başladı.

Fatih Karahan'ın ekonomistler tarafından desteklenen bir isim olması ve aynı gece göreve alınması piyasalarda bir dalgalanmaya neden olmadı.

BIST pozitif açıldı

Bugün ise gözler BIST açılışına odaklanmıştı. Pozitif açılış ve ardından ilk işlemlerde endeksin 8.700 puan üzerinde kalması, piyasanın başkan değişikliğine ilk tepkinin olumsuz olmadığını gösterdi.

Sektör bazında bakıldığında bankalar, haftaya %1,5’e yakın yükselişle en çok yükselen sektör olarak başladı. Ardından bilişim ve kobi sektörü geldi. Tekstil sektörü güne negatif başlarken ilk işlemlerde gıda, mineral ve inşaat yatay kaldı.

Türkiye 2 yıllık tahvillerdeki faiz oranı 43,13'te sabit kaldı. Euro, 32,90 seviyelerinde geçen haftaki işleyişini korumaya devam etti. Dolar fiyatları, yatay pozitif seyirle 30,50 seviyelerinde işlem görüyor.

Altın piyasasında düşüş

Ons altın ve dolar/TL'deki hareketle 1985 - 2011 lira arasında işlem gören gram altın, saat 12.12 itibarıyla yüzde 0,43 gerilemeyle 1987 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 382 liradan, cumhuriyet altını ise 13 bin 916 liradan satıldı.