İkinci el otomobilde 'altın' freni: Bayram öncesi satışlar neden durdu?
Ortadoğu'daki çatışmaların petrol fiyatlarını tırmandırıp altını frenlemesi, otomobil piyasasında dengeleri bozdu. Bayram öncesi hareketlilik bekleyen esnaf, alıcıların altını değer kaybı nedeniyle bozdurmak istememesi üzerine beklediği satışı yapamadı.
GAZETE PENCERE - ABD-İsrail ve İran eksenindeki savaşın üçüncü haftasında petrol fiyatları zirveyi zorlarken, altın fiyatlarında yaşanan geri çekilme otomobil alıcısını 'bekle-gör' pozisyonuna itti. Bayram ve yaz tatili hazırlığı için pazara inen vatandaşlar, fiyatları yüksek bulup geri dönerken; elindeki altını bozdurarak araç almayı planlayanlar ise altının yeniden yükselmesini beklemeye başladı.
Bayrama sayılı günler kala araçsız kalmak istemeyenler, kimi ailesiyle, kimi arkadaşıyla, kimisi ise ustasıyla oto pazarının yolunu tuttu. Bayram ve yaz tatili için otomobil almak isteyen vatandaşların kimi aradığını bulamadı, kimi ise fiyatların yüksek olduğunu iddia etti

.Bayram öncesi hareketlilik yaşanması beklenen pazarda gözle görülür düşüş gözlenirken, bu durum otomobil alım satım yapan esnafın yüzünü düşürdü.
"ALTINLARI BOZDURUP ARAÇ ALMAK İSTEMEDİLER"
Her bütçeye göre ticari ve hususi aracın bulunduğu oto pazarında, tek tük satışların olduğunu belirtenler, "Altın fiyatlarının gerilemesiyle elinde altını olan bozdurup almak istemedi. Biraz yukarı çıkmasını bekleyecek. Ancak otomobil fiyatları da bayram öncesi bu şekilde ancak, bayramdan sonraya yine biraz yukarı yönlü hareket edebilir" dedi.
Kaynak:Haber Merkezi