İslam Memiş, "Bu fırsat bir daha gelmez" dedi: Yatırım için 'altın' zamanlar...

İslam Memiş, "Bu fırsat bir daha gelmez" dedi: Yatırım için 'altın' zamanlar...
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki yeni gelişmeyi "Bu fırsat bir daha gelmez" diyerek  yatırımcıları uyardı. Memiş, gram altın, gümüş, euro ve sterlin yatırımı için 'altın' zamanlar olduğunu söyledi.Finans...
Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altındaki yeni gelişmeyi "Bu fırsat bir daha gelmez" diyerek  yatırımcıları uyardı. Memiş, gram altın, gümüş, euro ve sterlin yatırımı için 'altın' zamanlar olduğunu söyledi.

Finans analisti İslam Memiş, yeni yılda dolar karşısındaki varlıkların baskılanmasını 'sürpriz bir gelişme' diye duyurarak yatırımcıları uyardı.

Borsa için değerlendirmelerde bulunan Memiş, "Borsa İstanbul 8024 puanda. 0.10'luk düşüş vardı. 8052'ye kadar yükseldi. Aşağıda 7700 yukarıda 8100 rakamlarını bekleyeceğiz. 8000 altına sarkmalar orta ve uzun vadeli yatırımcıları için fırsat veriyor. Elinde TL olanlar vardır, borsa için fırsat kollayanlar vardır" dedi.

"Uzun vadede yatırımcının yüzü gülecek"

8000 altı rakamların borsaya giriş için uygun seviyeler olduğunu belirten Memiş, "Uzun vadeli borsa fonları da değerlendirilebilir. Borsadan korkmayın, uzun vadede yatırımcısının yüzünü güldürecek" ifadelerini kullandı.

"Bu fırsatlar bir daha gelmeyecek"

Dolar kuru tarafını değerlendiren Memiş, şöyle devam etti:

"Dolar kuru 30.12'de. 30 üzerine yerleşti. Beklentimiz 30 liraya oturan, yılın ilk çeyreğinde 30-33 lirada gelip giden bir dolar. Yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Dolar endeksi 103.41'e kadar yükseldi. Yani dolar uluslararası piyasalarda değerlendi. Fed üyeleri, şahin tonda açıklamalar yapıyor. Piyasaların faiz indirme beklentisi var ancak daha erken diyorlar. Dolayısıyla dolar endeksi değer artışına devam ederken dolar karşısındaki varlıklar da baskılandı, geriledi. Altının onsu, gümüşün onsu, euro-dolar paritesi, sterlin-dolar paritesi bu baskı ile haftayı tamamlayacak. Elinde dolar olana da fırsatı sunuyor bu. Elimde dolar varsa, bu kadar gerilemişken dolardan kurtulmak için, sepeti çeşitlendirmek için fırsat yakalamış oldu elinde dolar olan. Elimde 10 bin dolarım var diyelim, 2500 dolarlık, altın, gümüş, euro ve sterlin alarak varlıkları parite üzerinden çeşitlendirebilirim. Bu fırsatlar bir daha gelmeyecek, bilginiz olsun."