İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcılarına rakam verdi: Bu fırsat bir daha gelmeyebilir

İslam Memiş, dolar ve altın yatırımcılarına rakam verdi: Bu fırsat bir daha gelmeyebilir
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına dikkat çeken uyarılarda bulunmuş olduBu fırsat yıl sonuna kadar elinize geçmeyebilir" diyen Memiş, YouTube hesabında yayınladığı videoda kendince...

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar yatırımcılarına dikkat çeken uyarılarda bulunmuş oldu

Bu fırsat yıl sonuna kadar elinize geçmeyebilir" diyen Memiş, YouTube hesabında yayınladığı videoda kendince yapılması gerekenleri sıraladı:

Ansızın satış gelirse...

"Borsa İstanbul 7258 puanda, yüzde 1.26'lık değer artışı ile günü tamamladı. Borsa İstanbul 7174 seviyesine kadar geriledi. Sonra yükseldi. Kişisel beklentim kar satışlarına hazır olmak gerekiyor, ansızın satış gelirse bunun alım fırsatı olarak değerlendireceğiz.

Yabancı yatırımcılar da girişlerini hızlandırdı. 280 dolar hedef seviyesi var, bu seviyeleri görmeye devam edeceğiz. Düşüşleri alım fırsatı göreceğiz ama 7000 üzerinde alım düşünmüyorum.

Kafalar karıştı

Dolar TL kurunda dalgalanma oldu, kafalar karıştı. Resmi kur ve serbest piyasalarda makas aralıkları devam ediyor. Resmi kur tarafında 26.95 karşımızda. 27.05 seviyesinde serbest piyasada.

Türkiye'nin risk priminde artış oldu. Gerilemişti, 410'a kadar yükseldi ve dolar kurunda da 27 üzerinde ataklar gördük. 27 altında kalmak gibi bir düşüncesi var galiba, baskılanma devam ediyor. Doları TL'yi etkileyen bir faktör de dolar-euro'nun geri çekilmesi. Dolar endeksi de 102 doların üzerinde. Bu da pozitif etkiledi kuru.

"Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir"

Elinde dolar bulunduran yatırımcının fırsata çevirmesi gerektiğini ifade ettim, top elinde dolar bulunduranlarda. Elimde dolarım var, tutmaya devam ediyorsun, tekrar 1.10 altına sarkan bir euro dolar paritesi var. Bu bant aralığında giriş yapanlar, euro'ya çevirenler avantajlı.

Elinde dolar olan bu süreci iyi değerlendirmesi gerekiyor parite ile. Bu fırsatlar yıl sonuna kadar gelmeyebilir. Euro alabiliriz dolarla, parite düşük. Euro almak istemezsem ons altın ve ons gümüş alabilirim.

"Bu fırsatlar gözden geçirilmeli"

Yukarıda 1985 dolar direnç, aşağıda 1935 dolar destek seviyesi. Ons altın 1937 dolar seviyesinde, alınabilir bir seviyede. 1920'yi görebiliriz ancak 20 dolarlık riskten ziyade buradan giriş yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum.

Çünkü ağustos ayı içinde 2000 üzerinde ataklar beklediğimizi ifade ediyorum. Elinde dolar olan, altın almak isteyen bu fırsatları gözden geçirmeli."