İslam Memiş'ten borsada parası olanlara kritik uyarı

İslam Memiş'ten borsada parası olanlara kritik uyarı
Yatırım uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul'da uzun vadede yükseliş beklentisi belirtirken, dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş öngörüyor.Borsa İstanbul'un geçen haftayı 9,045 puanla tamamlamasının ardından uzmanlar,...
Yatırım uzmanı İslam Memiş, Borsa İstanbul'da uzun vadede yükseliş beklentisi belirtirken, dolar karşısındaki enstrümanlarda yükseliş öngörüyor.

Borsa İstanbul'un geçen haftayı 9,045 puanla tamamlamasının ardından uzmanlar, piyasalarda beklenen gelişmeler hakkında yatırımcılara önemli bilgiler veriyor. Uzman İslam Memiş, endekste orta ve uzun vadede yükseliş beklentisinin devam ettiğini belirtiyor. Ancak kısa vade için kâr satışlarına dikkat çeken Memiş, endeksin 8,400-9,400 aralığında dinlenebileceğini ifade ediyor. Giriş seviyelerine ilişkin uyarıda bulunan uzman, "Hayır, kâr satışlarını beklerdim." diyor.

Döviz piyasasında dolar trendi yükseliş yönlü

Döviz piyasasında Dolar/TL kuruyla ilgili olarak 30,67 lira seviyesinden kapanış yapıldığını belirten İslam Memiş, trendin yükseliş yönlü olduğunu ifade ediyor. Şubat ayını 31 lira seviyesinden tamamlama olasılığına işaret eden uzman, bu hafta 30,60-30,85 lira aralığını takip edeceğini açıklıyor. Doları bir yatırım aracı olarak önermeyen Memiş, döviz piyasasındaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürüyor.

Euro/Dolar paritesinde yükseliş öngörülüyor

Euro/Dolar paritesine de değinen İslam Memiş, 1,0786 seviyesinden kapanış yapıldığını belirterek, bu hafta 1,09'u hedefleyen bir yükseliş öngörüyor. Geçmiş haftalarda alım fırsatları sunduğunu belirten uzman, bu yıl için 1,12-1,15 hedefini koruduğunu vurguluyor.

Altın ve gümüş piyasaları için beklentiler

Altın ve gümüş piyasalarında da değerlendirmelerde bulunan Memiş, ons altının 2,025 dolar seviyesinden tamamladığı geçen hafta için 2,018-2,058 dolar aralığının geçerli olduğunu ifade ediyor. Bu hafta için 2,050 dolar seviyesine kadar yükselmesini beklediğini belirten uzman, ons gümüşte ise 22,61 dolar seviyesinden kapanış yapıldığını ve bu hafta için 23,60 dolar seviyesine kadar yükseliş öngörüyor. Memiş, ons gümüş için bu yılın beklentisinin 32 dolar seviyesi olduğunu dile getiriyor.