İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Almayın!

İslam Memiş'ten dolar ve altın uyarısı: Almayın!
Döviz kurlarındaki artış sürüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarıda bulundu.Dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam ediyor. Dolar/TL kuru 23,15 liraya yükselirken, euro/TL kuru...

Döviz kurlarındaki artış sürüyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarıda bulundu.

Dövizin Türk Lirası karşısındaki yükselişi devam ediyor. Dolar/TL kuru 23,15 liraya yükselirken, euro/TL kuru ise 24,88 kuruşu geçti. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş yatırımcılara, "Almayın" uyarısında bulundu.

Memiş'in TGRT'de yaptığı açıklamalar şöyle: 

"Seçimden önce dövizle ticaret yapan ve altın borcu olan vatandaşlarımıza yıl içerisinde hazirandan sonra 24-25 dolar TL kuru, 27-28 euro/TL kurunda, bin 450 devamında bin 550 lira seviyesine kadar gram altın/TL'de düşüncelerimi sık sık paylaşıyordum.

"Baskılanan bir döviz kuru vardı"

Ancak yine bugün yaşanan fiyatlara baktığımızda döviz kurlarında altın fiyatlarında yaşanan değer artışına baktığımız zaman nedenler var:

Baskılanan bir kur vardı karşımızda bu serbest bırakıldı. 

Dolar paritesi 1,07 seviyesinin aşağısına sarktı burada tekrar doların güçlenmesine neden  oldu.

Döviz kurunun serbest bırakılması burada en önemli faktör. Yeni ekonomi yönetimi şu an bir şey planlıyorlar. Bu planlamanın şu an ne demek olduğunu izah etmek zor. Bu kurları karşısında gören vatandaş panikle bir alım yapmaması konusunda uyarılarımı devam etmek isterim.

Normal bir fiyat yok karşımızda. Merkez Bankası'ndan herhangi bir açıklama gelmeden yapılan hamleleri doğru bulmuyorum.

Sosyal medya uyarısı

Tekrar hızlı bir gerileme bekliyorum. Sosyal medyadaki algılarla birlikte döviz ve kuyumculara giderse vatandaş zararla karşı karşıya kalabilir.

Dolar kurunda ve gram atlındaki yükselişlerde de uyarılarda bulundum. Seçimlerden sonra hızlı ve sert bir düşüş yaşamıştık.

"Döviz altın almak yanlış karar"

Yeni kabinenin işe başlamasının üçüncü gününde hemen bu kabineden bir şey beklememek gerek. Bu fiyatlarla alım yapan vatandaşaların yanlış karar verdiğini düşünüyorum.

Bu fiyatlardan döviz altın gümüş almak yanlış bir karar. 

Borsada kar satışları gelebilir. Borsa yıl içerisinde dolarla beraber yükselecek. Sürekli kazandıran bir piyasa karşımızda olmayacak."