İslam Memiş'ten 'şubat ayı' uyarısı: Zaman doldu

İslam Memiş'ten 'şubat ayı' uyarısı: Zaman doldu
Finans analisti İslam Memiş, ekonomik enstrümanlar açısından haftanın ikinci dilimini değerlendirirken altın cephesinde şubat ayı rekor tahmini ile mart aynı ve uzun vadeli tahminlerini de açıkladı.Para piyasaları uzmanı İslam...
Finans analisti İslam Memiş, ekonomik enstrümanlar açısından haftanın ikinci dilimini değerlendirirken altın cephesinde şubat ayı rekor tahmini ile mart aynı ve uzun vadeli tahminlerini de açıkladı.

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, hafta başında yaptığı değerlendirmede, "Fed’e kadar dolar güçlü. Fed’e kadar dolar karşısındaki enstrümanlar alım fırsatı sunar. Haftayı ikiye ayırmakta fayda var. Çarşamba akşamı ve sonrası" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını Çizen Memiş'in söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

"Borsa İstanbul 8496 puandan günü tamamladı. Pozitif görünüm devam ediyor.

Yukarıda 8500 direnci var, dikkat etin, aşağıda 8200 destek seviyesi çalışabilir uyarım vardı. Bu bugün teste edildi, pozitif görünüm uzun vade için devam ediyor ancak kısa vadede kar satışlarına hazırlıklı olmak gerekiyor."

Memiş, "Dolar endeksi geriliyor. İçeride dolar en azından değer kaybı yaşamıyor. Dolar görünümü pozitif yönde. Euro dolar paritesinde beklentimiz 1.08-1.09 aralığı. Daha sonra, 1.08 çalıştı zaten, buradan tekrar 1.10 yükselişi bekliyoruz. 1.09 altındaki rakamlar ucuz" diye konuştu.

İslam Memiş, "Ons altın 2052 dolarda. 2032-2056 dolar aralığında işlemler gerçekleştirdi. Yukarıda 2070-2090 dirençleri var. 2000-2050 seviyelerini kısa vade için takip etmeyi sürdürüyoruz. Her ne kadar 2000 olsa da ons altın ucuz kalıyor. Bu seviyeler alım fırsatı" değerlendirmesinde bulundu.

Memiş, "Bu yıl için 2150, devamında 2350 dolar direncini takip etmeyi sürdüreceğiz. Uluslararası dünya basınında bu hafta haber akışları geldi, bu yıl rekor kıracağı ile alakalı. Merkez bankalarının talebiyle alakalı ciddi bir süreç olacağını manşet yapıyorlar. Biz bunu zaten 6 aydır söylüyoruz. 2024 yılında merkez bankalarının altına talepleri olacaktır, bu da ons altını destekleyen, pozitif destekleyen faktörler arasında" ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, gram altın tahminlerini ise şöyle açıkladı: "Gram altın TL fiyatında resmi kurda 2000 üzeri kırılırken, serbest piyasalarda yani Kapalıçarşı'da 2055-2065 lira seviyesinde gram altın. Düşüşlerin kalıcı olmayacağını, yükselişlerin devam edeceğini bu haftanın fırsat olduğunu ifade etmiştim. Düşüncem geçerliliğini koruyor.

Gram altın ve ons altındaki baskılanmalar, düşüşler kalıcı değildir, alım fırsatıdır. Şubat itibarıyla yeni zirveler göreceğiz. Şubat ayında 2090, mart ayında 2150 lirayı hedef alan gram altın yaz aylarında 2500- 2700 lira, yılın son çeyreğinde ise 3000 lirayı göreceğiz gram altında."

Memiş'in gümüş tahmini ise şöyle: "Gümüşte düşüşlerin kalıcı olmayacağını, ons gümüşte 24 doları hedef alan süreç olacağını ifade etmiştim. Şu anda 23.29 dolarda ons gümüş. Yıl içinde 32 dolar beklentim devam ediyor. Gram gümüş 22.73 lira seviyesinde.

Geçen hafta 22 liraya kadar geri çekilme vardı. Bu yıl için 32 lirayı beklemeyi sürdüreceğiz. Her videoda aynı cümleleri kuruyoruz ama uzun vadede değişen hiçbir şey yok. Farklı gelişmeler olacaktır ama uzun vadede yol haritamız aynı."