İTO Başkanı Şekip Avdagiç: Vize kısıtlamalarına rağmen Türk vatandaşlarının yurt dışı harcamalarında artış var
İTO Başkanı Şekip Avdagiç “Bütün bu vize kısıtlamalarına rağmen Türk vatandaşlarının yurt dışındaki turizm harcamalarında hızlı bir artış var” dedi.
GAZETE PENCERE - Turizm Yatırım Forumu 2026'da (Tourism Investment Forum-TIF 2026) 2 gün boyunca turizmde sürdürülebilir büyüme, yatırım ortamı ve finansman başlıkları ele alınacak.
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım ve Finans Ofisi ile Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı desteği ve Türkiye İş Bankası'nın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 2 gün boyunca sürecek Turizm Yatırım Forumu'nda konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç turizm harcamalarına değindi.
İTO Başkanı Şekip Avdagiç “Bütün bu vize kısıtlamalarına rağmen Türk vatandaşlarının yurt dışındaki turizm harcamalarında hızlı bir artış var” sözleri dikkat çekti.
Yatırımcılara seslenen Şekip Avdagiç “Vatandaşlarımızın turizmle ilgili ihtiyaçlarını içeride karşılayacak politikaları geliştirmeliyiz” dedi.
Kaynak:Haber Merkezi