Kerim Rota: "Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasında ısrarın bedelini sabit gelirliler ödeyecek

Kerim Rota: "Faiz sebep, enflasyon netice" safsatasında ısrarın bedelini sabit gelirliler ödeyecek
Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, TL'nin dolar karşısında seçimden sonraki 10 günde yüzde 16 değer kaybı yaşadığını belirtti. Doların enflasyon üstündeki baskısının yakın zamanda maliye politikalarının...

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, TL'nin dolar karşısında seçimden sonraki 10 günde yüzde 16 değer kaybı yaşadığını belirtti.

Doların enflasyon üstündeki baskısının yakın zamanda maliye politikalarının da ekleneceğini belirten Rota Twitter hesabından " Kur artışı enflasyonu arttıracak. Bu artışın hepsi Haziran enflasyonuna yansımayacağı için ücretler yazın enflasyon karşısında yine eriyecek. Kötü ekonomi yönetiminin ve "faiz sebep, enflasyon netice" safsatasında ısrarın bedelini bir kez daha sabit gelirli vatandaşlar ödeyecek Korkarım ki pek yakında sabit gelirlilere yönetilen fiyatlara yapılan zamlar ve dolaylı vergilerle bir darbe daha vurulacak." ifadelerini kullandı.

Rota şu ifadeleri paylaştı:

"Seçimden 10 gün sonra dolar, TL'ye karşı yüzde 16 değer kazandı. Her şey seçim içindi. Kurlar 9 aydır TCMB rezerv satışı, sermaye kontrolleri ve sözlü müdahale ile baskılanıyordu. Yay şimdi gevşetilse de nerede gerçek bir piyasa dengesi oluşacağı belirsiz. Bu seviyede bile şirketlerin döviz alması yasak, tek satıcı TCMB. Kurlar bu seviyede kalsa bile KKM'ye ödenecek kamu kaynağı bu sürede 200 Milyar TL'yi aşacak. Kur artışı enflasyonu arttıracak. Bu artışın hepsi Haziran enflasyonuna yansımayacağı için ücretler yazın enflasyon karşısında yine eriyecek. Kötü ekonomi yönetiminin ve "faiz sebep, enflasyon netice" safsatasında ısrarın bedelini bir kez daha sabit gelirli vatandaşlar ödeyecek. Bununla da bitmeyecek, devreye maliye politikası da girecek. Korkarım ki pek yakında sabit gelirlilere yönetilen fiyatlara yapılan zamlar ve dolaylı vergilerle bir darbe daha vurulacak."