Mahfi Eğilmez açıkladı: 15 Mayıs'ta dolarda ne olacak?

Mahfi Eğilmez açıkladı: 15 Mayıs'ta dolarda ne olacak?
İktisatçı Mahfi Eğilmez 15 Mayıs sabahında dolar kurunun ne yönde şekilleneceğini yazdı. Kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda Eğilmez seçimden çıkan iki farklı sonuca göre sorunun cevabının değiştiğini belirterek...

İktisatçı Mahfi Eğilmez 15 Mayıs sabahında dolar kurunun ne yönde şekilleneceğini yazdı.

Kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda Eğilmez seçimden çıkan iki farklı sonuca göre sorunun cevabının değiştiğini belirterek şöyle yazdı:

"Eğer Erdoğan kazanırsa kur üç nedenle hızla yükselir: (1) Mevcut yönetimin bugüne kadar uyguladığı yanlış ekonomi politikasını ve yaklaşımları değiştireceğine ilişkin bir görünüm yok. (2) Değişim görüntüsü olsa bile kaybedilen itibarı aynı kişilerin geri getirmesi öyle kolay değil.  (3) Kuru tutacak döviz kalmadı. 

Eğer Kılıçdaroğlu kazanırsa kur ilk anda üç nedenle düşer: (1) Ekonomi politikasında mevcuttan daha yanlış bir politika uygulanmasına imkân yok. (2) Yeni kadrolar yıpranmamış olacağı için çok daha itibarlı olur. (3) İlk iki nedenle dövize talep düşer, bu da kuru geriletir.

Kılıçdaroğlu kazanırsa kur ilk anda düşer düşmesine ama orada ne kadar kalacağı ne yapılacağına bağlı olarak değişir. Çünkü ekonomi tam bir enkaz halinde bulunuyor ve bu durum toplum tarafından henüz tam algılanmış değil. Doğru ekonomi politikası uygulamaya konur ve yapısal reformlar hızla yapılabilirse kur normal düzeyine oturur, piyasa da karaborsa piyasası görünümünden kurtulur."

Yazının tamamı için tıklayın