Mahfi Eğilmez: Ne oldu da dolar kuru uçtu?

Mahfi Eğilmez: Ne oldu da dolar kuru uçtu?
İktisatçı Mahfi Eğilmez, dolar/TL'de bugün 23 lira seviyesinin aşılmasıyla yaşanan kur şokunu kişisel blogundan değerlendirdi. Eğilmez "Ne oldu da dolar kuru uçtu?" başlıklı yazısında son 2 yıldır uygulanan "düşük faiz"...

İktisatçı Mahfi Eğilmez, dolar/TL'de bugün 23 lira seviyesinin aşılmasıyla yaşanan kur şokunu kişisel blogundan değerlendirdi.

Eğilmez "Ne oldu da dolar kuru uçtu?" başlıklı yazısında son 2 yıldır uygulanan "düşük faiz" politikasına ilişkin "Ekonomi politikası yaklaşık iki yıldır tümüyle seçime endeksli olarak yürütüldü ve ekonominin ağır yara almasına aldırış edilmedi." diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Aslında bugün gelinen aşamada, zembereğin boşalmasıyla birlikte, dolar kuru, normal düzeyine geldi. Buradaki kritik mesele bugün gelinen aşamanın gelinmesi gereken aşama olup olmadığı meselesi. Eğer ekonomi politikası ne pahasına olursa olsun seçim kazanmak amacıyla bu şekilde popülist yaklaşımlarla yürütülmeseydi ne enflasyon ne de kur böyle bir oynaklık içinde olmayacaktı. Bu yanlış ama popülist olduğu için oy getirici siyasetle seçim kazanıldı ama tarihte belki de ilk kez bir iktidar kendi kendine enkaz devretmiş oldu."

Yazının tamamı için tıklayın