Mehmet Şimşek: 50,7 milyar dolarlık anlaşma BAE'nin güvenini yansıtıyor, minnettarız

Mehmet Şimşek: 50,7 milyar dolarlık anlaşma BAE'nin güvenini yansıtıyor, minnettarız
Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 13 belgeden oluşan 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, anlaşmaların ardından, "Minnettarız" açıklamasını yaptı. Hazine ve Maliye...

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 13 belgeden oluşan 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, anlaşmaların ardından, "Minnettarız" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, anlaşma sonrası sosyal medya hesabından İngilizce bir mesaj paylaştı. "Minnettarız" diyen Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün, BAE ile Türkiye arasındaki bağları daha da güçlendirmek için toplam 50,7 milyar ABD Doları değerinde çok sayıda stratejik anlaşma ve Mutabakat Zaptı'nın imzalanmasına tanık olduk.

İhracat finansmanı, deprem tahvilleri, enerji, savunma, altyapı, teknoloji ve bankacılık dahil olmak üzere bir dizi sektördeki anlaşmalar, BAE'nin programımıza olan güvenini yansıtıyor. BAE'nin Türkiye'ye devam eden güçlü desteği için minnettarız."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erdoğan’ın 3 günlük Körfez turundan önce Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde sıcak para bulmak için bir dizi görüşme yapmıştı.

TIKLAYIN: Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında 50,7 milyar dolarlık anlaşma imzalandı