Memur ve emekliler verilen zamma isyan etti

Memur ve emekliler verilen zamma isyan etti
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, memur ve memur emeklilerine verilen zammı bordrolarını yakarak protesto etti.KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, memur ve emekli maaş zamlarının belirlendiği TÜİK’in...
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyeleri, memur ve memur emeklilerine verilen zammı bordrolarını yakarak protesto etti.

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, memur ve emekli maaş zamlarının belirlendiği TÜİK’in enflasyon verilerine karşı eylem yaptı.

Şişli’de bulunan Cevahir AVM’deki eylemde, “Rakamlar yalan, yoksulluk gerçek” yazılı pankart açılarak “Hükümet zammını al başına çal”, “İnsanca yaşam istiyoruz” ve “Sefalete teslim olmayacağız” sloganları atıldı.

“Yoksulluk sınırı üstünde tek kalem maaş istiyoruz” ve “TÜİK verileriyle yoksullaşıyoruz” yazılı dövizlerin taşındığı eylemde hazırlanan ortak açıklamayı KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak Sevim okudu.

"Cebimize giren maaşın yarısı"

Zam yağmurunun her ay şiddetlenerek kasırgaya dönüştüğü zorlu bir yılı geride bıraktıklarını vurgulayan Sevim, şunları söyledi;

"Bugün aldığımız maaşlar, elimizdeki bordrolar, yıllardır sürdürülen bu soygun düzenini ispatlamaktadır. Buna göre eşi çalışmayan, 2 çocuklu, en düşük kamu emekçisi maaşı eş ve çocuk yardımı dahil 32 bin 835 TL’de, ortalama kamu emekçisi maaşı ise yine eş ve çocuk yardımı dahil 35 bin TL’de kalmıştır. Üstelik 2023 yılı temmuz ayında geçilen ‘yeni maaş rejimi’ ile bu tutarların 12 bin TL’si ‘ilave seyyanen ödenek’, ortalama 5 bin TL’si ise ‘ek ödeme’ adı altında taban aylığa yansıtılmayacak tutarlardır. Kısacası cebimize giren maaşın yarısı emekli aylığımıza yansıtılmayacaktır." (ANKA)