Nebati'nin sözleri yeniden gündem oldu: Seçimden sonra döviz kurlarında ralli olması söz konusu değil

Nebati'nin sözleri yeniden gündem oldu: Seçimden sonra döviz kurlarında ralli olması söz konusu değil
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin seçimlerden önce NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Nebati o konuşmasında, seçimden sonra döviz piyasasının dengeye geleceğini ve bir "ralli" yaşanmasının...

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin seçimlerden önce NTV canlı yayınında yaptığı açıklamalar yeniden gündem oldu. Nebati o konuşmasında, seçimden sonra döviz piyasasının dengeye geleceğini ve bir "ralli" yaşanmasının söz konusu olmadığını söylemişti. Dolar kuru bugün 23 lirayı aştı, euro kuru ise 25 liranın üstünü gördü.

Nebati'nin seçimden önce yaptığı açıklama şöyle:

Fısıltı gazetesinden çıkan dedikoduları bir kenara atın. Vatandaşlarımızın 20 Aralık 2021 öncesinde yaşadıkları, günlük ve anlık olarak döviz kurlarındaki o rallinin tekrar gerçekleşeceğine ilişkin dedikodular gerçeği yansıtmıyor. Makro ekonomik göstergeler döviz kurlarında herhangi bir ralliyi gerektirmiyor. Spekülatif çalışmalar ve döviz kurlarında ikili fiyat oluşması belki bu dedikoduları bir miktar güçlendiriyor olsa bile, bu hemen seçim sonrasında dengeye gelecek. Bir ralli olması söz konusu değil.