Özgür Demirtaş'tan Hafize Gaye Erkan yorumu: Türkiye mahkum ve muhtaç değildir, biri gider biri gelir

Özgür Demirtaş'tan Hafize Gaye Erkan yorumu: Türkiye mahkum ve muhtaç değildir, biri gider biri gelir
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin konuştu. Demirtaş, sözünü esirgemeyeceğini belirterek sert açıklamalarda bulundu. Demirtaş "Türkiye muhtaç değildir" dedi.Merkez...
Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin konuştu. Demirtaş, sözünü esirgemeyeceğini belirterek sert açıklamalarda bulundu. Demirtaş "Türkiye muhtaç değildir" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkında babasının bir banka personelini işten çıkardığı, Merkez Bankası Sosyal Tesisi'ni kapattırıp çalışanlarını ailesinin emrine tahsis ettiği ve İzmir Özdere'deki kampı da depremden sonra sadece kendi kullanımına soktuğu iddiaları gündem olmuştu.

Hafize Gaye Erkan iddiaları yalanlamıştı.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise medyada geniş yankı bulan Hafize Gaye Erkan haberlerine ilişkin konuştu.

X hesabından paylaşım yapan Özgür Demirtaş şunları kaydetti:

"Merkez Bankası Başkanı ve Babası ile ilgili haberleri okudum. Eğer doğru ise FELAKET. Eğer Doğru ise diyorum, çünkü gazeteler de bazen yalan haber yapabiliyor.

1) Merkez Bankası Başkanının Babası Merkez Bankasında oda sahibi olamaz. İnsanları kovamaz.

2) “Nankörler, biz sizin için Amerika’dan geldik” dediği söyleniyor. BİZ dediği kızı ve kendisi mi? Bu nasıl bir burnu büyüklüktür. Asla kabul edilemez.

3) Bu ülkenin Yurt dışı ve içinde yüzlerce yetişmiş evladı var. Yani ülkenin kaderi kızına kalmadı.

4) Hafize hanım, Finansal MÜHENDİSLİK mezunu. Yani MAKRO-Ekonomi eğitimi ve bilgisi YOK. Dolayısı ile Merkez Bankasının kendisine ihtiyacı YOK. Merkez Bankasının Özgür Demirtaş’a da ihtiyacı YOK.

5) Merkez Bankasının son zamanlardaki başarılı politikası çoğunlukla Başkan Yardımcısı kaynaklı. Yani Hafize hanım gitse aynı Merkez Bankası aynı doğrulukta devam eder.

6) Merkez Bankası başkanı hakkında YALAN haber yapıldığında kendisini savunan benim. Böylesine bir rezillik yaşandığı zaman da sözümü esirgeyecek değilim.

7) Türkiye Cumhuriyeti, 1 Merkez Bankası Başkanına MAHKUM ve MUHTAÇ değildir. Bir Merkez Bankası Başkanı gider, diğeri gelir."

"Şu anki başkanın, yardımcısı olmasını tercih ederim"

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda daha bulunan Demirtaş, TCMB başkanlığı için halihazırda başkan yardımcılığı görevinde bulunan Dr. Osman Cevdet Akçay'ı işaret etti.

Demirtaş, paylaşımında "Merkez Bankası Başkanının, şu andaki başkan yardımcısı CEVDET AKÇAY olmasını dilerim. Şu anki başkanın aksine, MAKRO-Ekonomi konusunda uzmanlaşmış bir isim. Olmasını Umarım. Ülke adına sevinirim." ifadelerini kullandı.

Erkan sosyal medyadan yalanladı

Hafize Gaye Erkan, sosyal medyadan yaptığı açıklamada olayı yalanlamıştı.

Erkan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur. Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim. Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine sunulur."